Planul NASA prin care vrea sa bombardeze asteroizii periculosi

Planul NASA prin care vrea sa bombardeze asteroizii periculosi

NASA încă mai derulează diverse misiuni spațiale, chiar dacă nu ca pe vremuri. Totuși, și-a găsit în SpaceX, compania controlată de Elon Musk, un partener. Iar acum vrea să bombardeze asteroizi.

NASA a anunțat că SpaceX a câștigat un contract de 69 de milioane de dolari prin care va pune în aplicare un plan de protecție a Pământului. Asta presupune că SpaceX va bombarda asteroizi și prima încercare ar trebui să fie de succes, ca să avem o speranță că așa ceva poate fi evitat.

Misiunea este denumită DART (Double Asteroid Redirection Test) și presupune că un asteroid poate fi deviat de la traseul său dacă e lovit unde trebuie. Planul e ca NASA să finanțeze misiuni cu una sau mai multe rachete spațiale care să se lovească de asteroizi care ar amenința Pământul.

Ce trebuie să facă SpaceX pentru banii NASA

Practic, SpaceX e compania care va livra rachetele și le va lansa ca să „întâlnească” asteroizi care ar putea pune probleme Pământului. Odată ce impactul ar fi realizat, asteroidul ar trebui deviat suficient de mult cât să nu intre în orbita Pământului.

În 2005, NASA a demonstrat că așa ceva e posibil, dar acum e la un nivel mai mare și ceva mai aplicat. Academia Națională de Științe din Statele Unite ale Americii susține că un astfel de plan e fezabil, dacă avertismentul e lansat cu unul până la doi înainte de impact.

În cazul asteroizilor mai mari, cu pericol mai mare de-a distruge Pământul, termenul s-ar putea duce până la 20 de ani. Ceea ce nu-i chiar o problemă, dat fiind că NASA și alte agenții monitorizează constant obiectele cosmice eventual periculoase.

Primul test e programat pentru 2021. Planul e ca SpaceX să lanseze o rachetă Falcon 9. Aceasta va fi alimentată, în spațiu, cu panouri solare și în octombrie 2022 ar trebui să intercepteze un asteroid de dimensiuni mai reduse. În acel moment, asteroidul va fi la 11 milioane de kilometri de Pământ.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: