Chinezii de la Oppo au o idee excepțională să mascheze ecranul perforat

Chinezii de la Oppo au o idee excepțională să mascheze ecranul perforat
Sursa foto: LetsGoDigital

Oppo e una dintre companiile care aruncă pe piață, anual, concepte deosebite. Așa e cazul și acum, unde chinezii au reușit să vină cu o idee bună ca să mascheze perforația din ecranele noilor telefoane.

Ai văzut ecranul perforat de pe Honor View 20. Ai văzut că Samsung Galaxy S10 va arăta la fel. Totuși, trebuie să vezi și conceptul pregătit de Oppo. Compania vrea să treacă la ecrane perforate, după ce a încercat telefonul cu slide, dar vrea să și mascheze gaura din ecrane.

Pe 18 ianuarie, Oppo a înregistrat două brevete pentru ecranele perforate pe telefoane. Ideea companiei e să mascheze acea gaură cu interfața pe care telefonul o are deja. Astfel, o pictogramă creată special poate să te facă să crezi că perforația așa trebuia să fie și că pică natural în tot ansamblul.

După cum se poate vedea în imaginile de mai jos, Oppo pregătește telefonul cu ecran cât mai mare, fără crestătură, dar cu o cameră de selfie într-un display perforat. Un așa smartphone, când îl deschizi prima oară, ar avea o pictogramă desenată cum trebuie ca să mascheze această necesitate hardware. În cazul de față e vorba de pictograma aplicației de cameră – astfel, are și funcție estetică, și funcție practică.

Oppo concept ecran perforat 2

Oppo concept ecran perforat 2

La MWC 2019, Oppo ar trebui să prezinte F19 și F19 Pro. Totodată, în vară, OnePlus va lansa un nou telefon. E relevant, pentru că OnePlus e un startup care se bazează pe liniile de producție ale Oppo, dar și pe cercetarea și dezvoltarea pe care compania le face. Astfel, dacă la începutul anului aflam de un OnePlus 7 cu slide, se poate ca designul final să fie mai apropiat de ceea ce a pregătit Oppo.

Până la aceste anunțuri, așteptăm Samsung Galaxy S10 cu o funcție surpriză. Cel mai bun model, pe care îl vei și putea cumpăra, va fi S10 Plus cu baterie de 4.100 mAh.