Funcția pe care OnePlus nu vrea să ți-o ofere pe OnePlus 7

Funcția pe care OnePlus nu vrea să ți-o ofere pe OnePlus 7

OnePlus 7 va fi lansat până în vară și e unul dintre telefoanele așteptate cu interes. Totuși, noul model nu va oferi chiar toate funcționalitățile unui smartphone premium.

OnePlus se laudă deja cu telefonul 5G, care nu va fi OnePlus 7, dar încă vrea să țină prețul mai mic decât al concurenței pentru telefonul său. Așa că, în 2019, continuă seria compromisurilor și de data aceasta e vorba de încărcarea wireless. Chiar dacă nu-i la fel de rapidă ca cea prin cablu, a devenit mai bună decât pe modelele de acum doi-trei ani.

„Încărcarea pe care o oferă OnePlus este cea mai bună. Încărcarea wireless pur și simplu e inferioară”, a declarat Pete Lau, cofondator OnePlus, la MWC 2019 când a fost întrebat despre această funcționalitate pe viitorul telefon.

Din 2017, până și Apple a făcut pasul spre așa ceva, iar în prezent toate telefoanele high-end de la Samsung, Huawei, Apple și alții oferă așa ceva. OnePlus 7 nu va avea, pentru că aduce un cost suplimentar.

Palm Pre a fost primul smartphone care să ofere încărcare wireless. Asta era în 2009 și tehnologia n-a devenit foarte populară. Nokia a făcut același lucru în 2012, dar nici atunci cu vreun succes masiv. În 2014, Samsung a adoptat tehnologia și de-atunci a devenit mai interesantă și pentru ceilalți.

Ce poți presupune despre OnePlus 7 e că va avea hardware foarte bun, ecran mai mare – eventual perforat – scanner integrat în ecran, dar tot optic, nu ultrasonic ca Samsung, și că prețul va fi un pic mai mare. Ce-i drept, compania a crescut prețurile pas cu pas, cu fiecare model nou, dar a și oferit dispozitive care să-l justifice.

Până când va fi lansat oficial, în martie va fi prezentat Huawei P30, care sigur va avea încărcare wireless, ba chiar vei putea încărca și alte dispozitive de la el, așa cum se întâmplă cu Huawei Mate 20 Pro.

Citește și:
Sursa: CNET