După Samsung Galaxy S10 5G, OnePlus se laudă cu telefonul 5G

După Samsung Galaxy S10 5G, OnePlus se laudă cu telefonul 5G

OnePlus nu-i niciodată prea departe de Oppo, companie pe care se bazează pentru a-și produce telefoanele. Oppo are telefon 5G, OnePlus promite unul, de asemenea. Ambele după ce Samsung Galaxy S10 5G a fost anunțat oficial.

Telefonul OnePlus 5G folosește un procesor Qualcomm Snapdragon 855 și va avea modemul Qualcomm X50 pentru conectivitate 5G. Samsung Galaxy S10 5G folosește același modem, dar e de așteptat ca, pe măsură ce se dezvoltă tehnologia, să fie și alți jucători.

OnePlus 5G
Prototipul telefonului 5G. Imagine via The Verge

Ce a prezentat OnePlus la MWC 2019 e un prototip. Nimeni n-a avut acces să-l folosească, dar chinezii s-au asigurat astfel că lumea știe că vor avea un telefon pentru rețelistica viitorului. Samsung Galaxy S10 5G va fi lansat oficial în vară, în timp ce pentru OnePlus 5G n-avem o dată sau o perioadă anume de lansare. Cumva, e de așteptat, pentru că nici rețelele nu sunt gata.

Încă din 2018, OnePlus s-a lăudat cu 5G și parteneriatul cu EE pentru telefonul 5G în Europa. Mai mult, Pete Lau, cofondator OnePlus, s-a laudat pe Twitter că a transmis primul tweet și asta în octombrie 2018.

pete lau 5g tweet

În timp ce pentru Samsung Galaxy S10 5G nu există un preț oficial, deși va fi destul de costisitor telefonul, OnePlus a spus că telefonul 5G va costa cu 200 până la 400 de dolari mai mult decât o versiune 4G. Astfel, dacă ne raportăm la prețul de 6.000 de lei pentru Samsung Galaxy S10 Plus care are 8 GB și 512 GB spațiu de stocare, e de așteptat ca Samsung Galaxy S10 5G să coste aproximativ 7.000 de lei cu un spațiu de stocare de 256 GB.

În ceea ce privește operatorii din România care și-au anunțat planurile, toți par încrezători că vor putea livra conectivitate 5G. Avansul pare însă să-l aibă Orange, după ce în 2018 a testat cu succes o conectare de tipul acesta la Cluj. Urmează licitația pentru licențe și în 2020 să avem acces la noul standard pentru internet mobil.

Citește și:
Sursa: The Verge