Noua idee a lui Elon Musk pentru a ajunge mai rapid pe Marte

Noua idee a lui Elon Musk pentru a ajunge mai rapid pe Marte

Planurile lui Elon Musk de a coloniza Marte sunt unele mărețe, dar cea mai recentă soluție pe care o propune este una poate și mai ambițioasă.

De data aceasta, CEO-ul SpaceX vine cu o propunere pentru agenția spațială americană. Într-o postare pe Twitter, Elon Musk a menționat că rachetele nucleare ar reprezenta un domeniu pe care NASA ar trebui să-l cerceteze. Astfel, noi descoperiri în această privință ar face călătoria prin sistemul solar mult mai rapidă.

Comentariul lui Musk vine ca răspuns la un articol de la Universal-Sci. Susținătorii ideii arată cum rachetele nucleare ar reduce semnificativ timpul necesar pentru a ajunge pe Marte: de la opt luni, acesta s-ar reduce la doar 100 de zile.

De ce îl interesează pe Elon Musk subiectul

În prezent, SpaceX lucrează la nava spațială Starship, care funcționează cu oxigen lichid și metan pe post de combustibil. Motivul pentru care rachetele nucleare sunt atât de interesante îl reprezintă și faptul că acestea sunt mult mai puternice față de cele tradiționale.

Elon Musk vrea să colonizeze spațiul și visează să construiască o așezare completă pe planeta Marte. Speră că va reuși să facă acest lucru până în anul 2050. Totuși, rachetele nucleare ar putea grăbi semnificativ procesul. De asemenea, ideea ar contribui și la reducerea perioadei de timp în care astronauții ar fi expuși la radiații.

Totuși, șeful SpaceX menționează că această modalitate de transport ar fi bună doar pentru deplasarea prin spațiu. De asemenea, subliniază că nu ar fi recomandată pentru o eventuală decolare de pe Pământ către orbită.

Tehnologia rachetelor nucleare nu este una nouă. NASA cercetează conceptul încă din anii ‘60, însă Elon Musk speră să revină în atenția agenției spațiale americane.

E clar că miliardarul are planuri mari în ceea ce privește spațiul cosmic, iar rachetele nucleare l-ar putea ajuta în atingerea scopurilor mărețe.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Inverse