Noua Dacia Sandero, în primele imagini spion, arată o schimbare radicală

Noua Dacia Sandero apare în primele imagini spion, ca să-ți faci o idee despre cum va arăta a treia generație a uneia dintre cele mai îndrăgite mașini românești.

Primele imagini spion au fost publicate de către francezii de la L’Argus, care au dezvăluit și câteva detalii despre datele aproximative de prezentare și de lansare ale automobilului.

Noua Dacia Sandero, din generația a treia, va fi tot un hatchback în cinci uși, dar va crește în dimensiuni. Va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt în luna septembrie a acestui an, dar va fi lansat în showroom-uri abia din 2020.

Francezii se întreabă însă de ce se grăbește Dacia să prezinte noul Sandero atât de repede, dar îl lansează pe piață atât de târziu și au găsit un argument critic care s-ar putea să nu fie departe de adevăr.

noua dacia sandero

Francezii sunt de părere că Dacia vrea să profite de actualele standarde Euro NCAP, pentru că de la 1 ianuarie 2020 vor intra în vigoare cele noi, care vor fi mai severe și o serie de autoturisme vor pierde cel puțin o stea la scor.

Cel mai bun scor obținut la Euro NCAP de Dacia Sandero a fost de trei stele. Chiar dacă e un automobil ieftin, tot nu-și permite să rămână pe piață cu un scor de două sau chiar o stea la testele de siguranță.

Care vor fi noutățile aduse de noua mașină românească

Noua Dacia Sandero va cunoaște schimbări tehnice radicale. Cea pe care o știm cu certitudine este schimbarea platformei actuale cu CMF, dezvoltată de alianța Renault – Nissan. Este aceeași platformă pe care va fi construit și Renault Clio 5.

De fapt, noua mașină românească va împrumuta mult de la Clio 5, cum ar fi echipamentele de siguranță, o mai bună izolație fonică, noi armături și, nu în ultimul rând, noile tehnologii de bord (frâna automată în caz de urgență, senzori de detectare a pietonilor și sistemul MediaNav Evo 2.0, compatibil cu Android Auto și Apple Car.

noua dacia sandero

Noul Sandero crește în dimensiuni – în jur de 4,30 metri lungime, în loc de 4,07, cât are actuala generație – iar portbagajul poate ajunge la 400 de litri, aproape la fel de încăpător precum cel de la Logan. Nu-i deloc rău pentru hatchback.

Totuși, noua mașină va fi echipată cu un motor mai slab, probabil pentru a respecta noile standarde de poluare europene, fără să facă unele compromisuri de performanță. Un motor de capacitate mai mică va însemna și o masă totală mai scăzută.

Vezi AICI mai multe detalii despre noua motorizare și despre prețul de pornire al noului Sandero.

noua dacia sandero

Noua Dacia Sandero va avea designul exterior și interior schimbate. În imaginile spion se observă o mașină robustă, probabil și mai ușor de manevrat. Într-o simulare computerizată realizată de Motor.es se vede un design exterior complet diferit față de ce știai până acum la Sandero. E o mașină care capătă linii similare modelelor Volkswagen Golf și Polo.

Sursa: L'Argus