Cinci mașini cu zero stele NCAP, făcute praf pentru a vă arăta cât de periculoase sunt

Cinci mașini cu zero stele NCAP, făcute praf pentru a vă arăta cât de periculoase sunt
Octavian Palade
Octavian Palade
10:41 22.05.2016

În caz că simplul gând de a conduce o mașină cu zero stele NCAP nu vă sperie suficient, poate că ar trebui să urmăriți clipurile video de mai jos, pentru a vedea ce ați putea păți în cazul unui accident într-un astfel de automobil.

Mașina e una dintre cele mai utile invenții ale omenirii, dar și una dintre cele mai periculoase. Încă de la crearea ei, producătorii caută diverse soluții pentru a spori siguranța pasagerilor, dar și siguranța pietonilor, în caz de accident.

Atenția șoferilor (sau, mai bine zis, neatenția lor) este doar unul dintre factorii care contribuie la accidente, iar companii precum Google sau Tesla lucrează la mașini autonome pentru a limita această posibilitate. Totuși, dacă ești implicat într-un accident, e bine de știut că ești cât se poate de în siguranță.

Mașinile de mai jos sunt destinate pieței din India și au fost testate de Global New Car Assessment Program (Global NCAP), organizație care vrea să susțină dezvoltarea programelor de testare a siguranței și în țările în curs de dezvoltare.

În cadrul programului, au fost testate șapte vehicule, iar printre ele se numără Renault Kwid, Maruti Suzuki Celerio, Maruti Suzuki Eeco, Mahindra Scorpio și Hyundai Eon. Niciuna dintre mașini nu are airbaguri și toate au zero stele în ceea ce privește siguranța adulților.

[readmore]

Renault Kwid este una dintre cele mai populare automobile din India, numai în luna martie fiind puse pe piață 9.743 de modele. Modelul a ajuns și pe piețele Europene, așa că dacă vă tentează o astfel de mașină, mai bine vă gândiți de două ori înainte.

Acestea sunt clipurile făcute publice de NCAP:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Etichete: