Noi detalii din Avengers: Endgame despre revenirea Black Panther

Noi detalii din Avengers: Endgame despre revenirea Black Panther

Avengers: Endgame este cel mai profitabil film din istorie. Chiar dacă s-a chinuit un pic să obțină acest titlu, iar fanii au multe întrebări despre poveste, creatorii peliculei au dezvăluit câteva particularități nu foarte evidente.

Avengers: Endgame are peste trei ore, iar povestea se desfășoară într-un ritm destul de alert, încărcat de acțiune. Din acest motiv, sunt șanse mari să-ți fi scăpat anumite detalii din film. Există însă un moment pe care s-ar putea totuși să nu-l poți uita prea curând. Este vorba de întoarcerea din morți a personajului Black Panther.

În momentul în care Hulk face un gest simplu din degete cu ”mănușa minune”, se anulează efectul gestului făcut de Thanos în Infinity War. Imediat, se deschid portaluri prin care eroi dispăruți în urmă cu cinci ani sunt, din nou, gata de acțiune. Printre ei se numără și T`Challa, personajul din spatele lui Black Panther.

Spre surprinderea multora însă, Black Panther este primul care ajunge pe câmpul de luptă împotriva armatei lui Thanos. Deși momentul pare să fie aleatoriu, regizorii peliculei au explicat de curând că nu a fost așa. Regele din Wakanda este mai important decât ai crede, iar relevanța sa în universul MCU s-a putut observa și în Endgame.

Explicația fraților Russos a ieșit la iveală într-un set de întrebări și răspunsuri publicate pe Reddit. Cei doi au afirmat că revenirea lui T’Challa, Okoye (Danai Gurira) și Shuri (Letitia Wright) prin primul portal realizat de Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) a fost intenționată. A fost foarte important pentru creatori ca vocea lui Sam Wilson (Anthony Mackie) să se audă inițial la apelul lui Captain America (Chris Evans), dar pe ecran trebuia să-l vedem întâi pe Black Panther.

În contextul războiului din Avengers: Infinity War, care a avut loc în Wakanda, aproape că ar fi fost ciudat ca evenimentele din Endgame să se desfășoare în altă ordine. Practic, când Thanos a dat din degete în Infinity War, Black Panther s-a numărat printre primii care a trecut în neființă. El a reapărut primul ca o consecință a momentului dispariției.

”Am petrecut mult timp în camera de editare jucându-ne cu secvența portalurilor. Probabil că nu am fixat acea secțiune din filme până cu aproximativ o lună înainte să ajungă în cinematografe. Am vrut întotdeauna ca Sam [Wilson] să fie primul care comunică cu Cap prin cască și Sam a fost ultima oară în Wakanda, deci logic, primul portal ar trebui să se deschidă către Wakanda. Iar prima persoană care ar trebui în mod logic să pășească prin acel portal din Wakanda ar fi însuși regele, aducându-și armata din nou pentru a-l ajuta pe Cap și a salva lumea.”, au explicat frații Russos pe Reddit.

Deși cei mai mulți au fost mulțumiți de modul în care Avengers: Endgame a pus punct acestei etape din MCU, au existat câțiva care au criticat prezenta infimă a personajelor din Wakanda în cel mai nou film Marvel. Exceptând cele câteva momente în care Okoye îi oferă un raport lui Black Widow în prima parte a filmului, nu vedem cum a evoluat tranziția la un nou lider pe târămul ultra-tehnologizat. În final, cu o peliculă de asemenea anvergură este imposibil să mulțumești pe toată lumea, dar e bine de știut că Black Panther a fost totuși mai important pentru creatori, decât ai crede.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: