Disney a tras de Avengers: Endgame până l-a făcut un film de record

Disney a tras de Avengers: Endgame până l-a făcut un film de record

Inițial, Avengers: Endgame n-a avut succesul pe care Disney și-l dorea, însă încercările disperate ale companiei au propulsat filmul pe primul loc.

Ultima parte din seria de filme Marvel a reușit în sfârșit să detroneze Avatar și să devină filmul cu cele mai mari încasări din lume. După perioada de 10 ani în care Avatar a deținut recordul, Avengers: Endgame a reușit acum să îl depășească.

Filmul a atins sâmbătă, 20 iulie, încasări în valoare de 2,79 miliarde de dolari în topul mondial. A depășit astfel recordul deținut de Avatar, cu încasări totale de 2,78 miliarde de dolari.

Totuși, recordul doborât este mai mult rezultatul unor strategii de marketing decât un indiciu al calității superioare a peliculei.

Cum a ajuns Avengers: Endgame cel mai bine vândut film

Filmul a avut premiera în luna aprilie și, deși Disney și Marvel erau încrezătoare că va bate toate recordurile posibile, n-a avut impactul la care aceștia sperau. Asta i-a împins să recurgă la alte modalități prin care să aducă Avengers: Endgame la statutul de cel mai bine vândut film din istorie.

Mulți susțin că motivul principal pentru care Marvel a reușit această performanță este reprezentat de dedicația fanilor filmelor sale.

Producțiile din universul Marvel sunt cunoscute pentru scurtele scene din post-credits care, deși nu au neapărat o semnificație importantă, sunt motivul pentru care oamenii nu părăsesc imediat sala de cinema la finalul proiecției. Toate cele 21 filme Marvel produse înainte au avut aceste scene la final. Avengers: Endgame a fost prima producție din care acestea au lipsit.

Astfel, în luna iunie, filmul a ajuns din nou în cinematografe, de data aceasta cu o secvență extra la final. Asta n-a fost nici mai mult nici mai puțin decât încercarea disperată de atingere a obiectivului suprem: depășirea filmului Avatar.

Partea interesantă e că Avatar este acum parte a universului Disney, asta după ce compania a achiziționat Fox, în prima parte a anului 2019.

Disney are planuri mari și pentru Avatar și deja lucrează la un sequel pentru film. De fapt, urmează să primim mai multe părți ale seriei, și vom vedea Avatar 2, 3, 4 și 5. Toate acestea se vor întinde până în 2027. Rămâne de văzut dacă vreunul dintre acestea va reuși să recâștige titlul „furat” de Avengers: Endgame.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: