Netflix a dezvăluit încasările uriașe generate în ultimul trimestru

Netflix a dezvăluit încasările uriașe generate în ultimul trimestru

Netflix se numără printre cele mai populare platforme de streaming din lume, iar acest lucru se vede și din ce încasări a avut în ultima perioadă.

Compania a încasat 5,24 de miliarde de dolari în trimestrul trei din 2019, aproape exact cât estimase că va încasa. De asemenea, a crescut și valoarea acțiunilor companiei: a ajuns la 1,47$ per acțiune, în comparație cu 0,89$ per acțiune din aceeași perioadă a anului 2018. Potrivit estimărilor experților de pe Wall Street, o acțiune a companiei ar fi trebuit să ajungă la 1,05$, iar Netflix estima că valoarea ar fi ajuns la 1,04$.


CE SĂ VEZI PE NETFLIX


De asemenea, compania a menționat că venitul său mediu per utilizator a crescut cu 16,5% în SUA. Acest lucru se datorează unor scumpiri ale prețurilor abonamentelor pe care Netflix le-a introdus pe teritoriul Statelor Unite.

Netflix a fost mai profitabilă decât se așteptau analiștii în cel de-al treilea trimestru.

Netflix stă bine la încasări și la numărul de abonați

Partea și mai interesantă e că încasările companiei au fost foarte mari, deși nu a atins numărul de abonați din Statele Unite pe care îl voia. Analiștii prevedeau că 800.000 de noi clienți se vor abona la serviciile Netflix pe teritoriul SUA, însă compania n-a ajuns decât la puțin peste 500.000.

Totuși, la nivel internațional, lucrurile au stat mult mai bine pentru companie. Aproape 6,3 milioane de utilizatori s-au abonat la serviciile de pe platofrmă în Q3.

Lucrurile stau mai bine ca în trimestrul doi, când numărul de noi abonați a fost cu mult mai mic decât estimările analiștilor.

Cel de-al treilea trimestru este ultima perioadă completă a Netflix înainte ca o serie de noi rivali să intre pe piață, ceea ce ar putea aduce încasări mai mici pentru companie. Din noiembrie, consumatorii vor mai avea și alte opțiuni din care să aleagă, cum ar fi Apple TV Plus și Disney Plus.

Citește și:
Sursa: CNBC