Fondatorul Huawei spune că era inevitabil conflictul cu Statele Unite

Fondatorul Huawei spune că era inevitabil conflictul cu Statele Unite

Ren Zhengfei, fondatorul Huawei, spune că era inevitabil conflictul cu SUA deoarece obiectivul companiei de a deveni un lider global amenință interesele SUA.

„Am sacrificat interesele indivizilor și al familiilor pentru un ideal, acela de a fi numărul unu. Pentru îndeplinirea acestui ideal va exista un conflict cu Statele Unite mai devreme sau mai târziu”, a declarat Ren Zhengfei pentru mass-media din China.

În plus, el a explicat faptul că această decizie a SUA nu va avea un impact negativ asupra planurilor companiei pentru 5G și că rivalii nu pot prinde din urmă Huawei decât în doi-trei ani și a adăugat că politicienii americani au subestimat compania.

Autoritățile americane le-au acordat chinezilor o amânare de 90 de zile ceea ce-i permite lui Huawei să achiziționeze produse americane ”pentru a-și menține rețelele existente și pentru a oferi actualizări de software terminalelor din piață”,  dar asta nu înseamnă mare lucru pentru producătorul de telefoane deoarece era pregătită pentru astfel de restricții, porivit lui Ren Zhenfei.

Cum s-a pregătit Huawei pentru un astfel de scenariu

HiSilicon, divizia producătoare de semiconductoare a Huawei, ce produce cipuri pentru smartphone-uri și pentru servere, s-a pregătit în ultimii ani pentru un astfel de scenariu, potrivit unui memo scris de Teresa He Tingo, președintele HiSilicon.

Acest plan de rezerva va fi aplicat și „va asigura fluxul cipuri pentru produsele companiei”. De asemenea, Richard Yu, șeful Huawei Consumer Business, a confirmat în luna martie a acestui an că Huawei a dezvoltat propriile sisteme de operare pentru smartphone-uri și pentru PC-uri, exact pentru un astfel de scenariu.

Oricum ar fi, Ren Zhengfei a mai spus că este recunoscător companiilor americane care au contribuit la creșterea Huawei și a menționat că mulți parteneri sunt din SUA.

Întrebat cât timp va dura această criză, Ren Zhengfei a spus că această întrebare ar trebui adresată lui Trump. „Vina ar trebui redirecționată către politicienii americani, nu către companii”.

Citește și: