Netflix împarte utilizatorii în trei categorii și anulează serialele în funcție de asta

Netflix împarte utilizatorii în trei categorii și anulează serialele în funcție de asta

Publicul larg nu știe exact care sunt criteriile de care Netflix ține cont atunci când decide să anuleze un serial, iar asta îi enervează pe mulți.

Acum, platforma de streaming devine ceva mai transparentă în ceea ce privește felul în care monitorizează serialele disponibile și anunță că îi împarte pe cei care le urmăresc în trei categorii: starters, watchers și completers. Astfel, aceasta este una dintre modalitățile prin care Netflix monitorizează succesul unui serial și hotărăște dacă îl va anula sau nu.


CE SĂ VEZI PE NETFLIX


Netflix dă și definiția fiecărei categorii. Starters sunt utilizatorii care doar încep un serial sau un film și vizionează câteva minute din producții înainte să renunțe la acestea. Completeres sunt utilizatorii care văd 90% dintr-un film sau dintr-un episod. Aceste două categorii sunt principalele de care platforma ține cont atunci când decide dacă o producție merită continuată sau nu.

Aceste valori le-ar oferi partenerilor creativi Netflix o mai bună înțelegere modului în care utilizatorii interacționează cu respectivul titlu, de la început până la sfârșit.

Netflix ține cont de ce faci pe platformă atunci când anulează seriale

Din cea de-a treia categorie, Watchers, fac parte utilizatorii care urmărește aproximativ 70% dintr-un film sau episod de serial. În funcție de datele care provin de la aceștia, Netflix desemnează cele mai de succes seriale de pe platformă. De exemplu, compania a anunțat că sezonul trei din Stranger Things a fost cel mai vizionat sezon dintr-un serial de pe platformă. Datele s-au bazat pe categoria watchers de utilizatori.

Totuși, categoriile de urmăritori ai producțiilor de pe platforma de streaming nu sunt singura modalitate prin care Netflix decide să anuleze sau nu producții. Ține cont și de un standard de eficiență în ceea ce privește fiecare titlu prin care încearcă să determine dacă un serial sau un film îi face pe abonați să renunțe la serviciile Netflix sau, dimpotrivă, dacă aduce noi abonați pe platformă.

Totuși, cel mai probabil, compania nu va dezvălui niciodată întreaga gândire din spatele anulării titlurilor tale preferate de pe platformă.

Citește și:
Sursa: The Verge
Etichete: