Myspace a șters tot ce a existat vreodată pe platformă

Myspace a șters tot ce a existat vreodată pe platformă
Sursa foto: Tech Crunch

Myspace a fost, pentru mult timp, locul unde milenialii de astăzi și nu numai au postat poze, muzică și videoclipuri pe vremea când să fii emo încă era la modă.

Cei de la Myspace au zis însă că au șters tot ce era pe platformă. Acum mai bine de un an, acei oameni ciudați care încă mai foloseau Myspace au început să se plimbă că nu își mai pot accesa vechile fișiere muzicale. Compania i-a asigurat atunci că era un simplu glitch. Doar că nu a fost așa, iar într-un final, reprezentanții de la Myspace au recunoscut că, cel mai probabil, au pierdut toate fișierele foto, video și audio care fuseseră uploadate pe site înainte de anul 2015. Cu toate astea, au reușit să salveze ce s-a postat după 2015 (poate pentru că nici nu au fost atât de multe).

Oamenii sunt supărați că au pierdut vechile fotografii de profil și videoclipurile filmate prost de la concerte, dar poate cea mai mare supărare vine din pierderea fișierelor muzicale. Glitch-ul a șters peste 50 de milioane de melodii încărcate de mai mult de 14 milioane de artiști. Printre acestea se găseau primele materiale ale artiștilor celebri Kate Nash, Lilly Allen și Arctic Monkeys.

Din fericire, internetul este mare, iar asta înseamnă că melodiile respective nu sunt pierdute de pe toate platformele. Pierderea de pe Myspace este incomensurabilă din altă prismă – cea a nostalgiei. Utilizatorii de Myspace chiar cred că site-ul a distrus în mod intenționat toate fișierele, pentru a economisi bani și spațiu de server.

Așadar, ce mai rămâne din Myspace – mai ales că acum amintirile care mai contau au fost șterse? Asta este întrebarea pe care și-o pun oamenii acum. Totuși, întrebarea nu i-a oprit pe cei de la Myspace nici din 2009 încoace, de când lumea a început să migreze către Facebook și alte platforme de social media.

Citește și:
Sursa: Cracked
Etichete: