Spotify ”fură” o funcție de la Facebook: Cum vei interacționa cu artiștii de acum înainte

Spotify ”fură” o funcție de la Facebook: Cum vei interacționa cu artiștii de acum înainte

Spotify este cel mai popular serviciu de streaming pentru muzică de pe mapamond, iar pentru a-și menține dominația, a anunțat o actualizare importantă.

Spotify funcționează foarte bine în fiecare colț al lumii, dar este departe de a fi un serviciu de streaming perfect. Chiar dacă facilitează descoperirea de artiști noi printr-o serie de liste de redare adaptate la gusturile tale, până de curând, întregul mecanism a avut o problemă majoră.

În cazul în care îți place muzica rap și R&B, dar ai o problemă majoră cu R. Kelly din cauza proceselor în care este implicat pentru practicile sale sexuale cu minori, până acum, era imposibil să-i ocolești o eventuală piesă dintr-un playlist. De acum înainte, există însă o soluție.

Prin intermediul unei actualizări iminente, Spotify va diversifica modul în care vei interacționa cu artiștii care nu îți plac. Îi vei putea bloca complet sau îi vei putea trece pe silențios. În contextul care serviciul de streaming include și o funcție socială, ideea de a pune un artist pe mut îți permite să nu mai afli nici o informație nouă despre el.

Funcția ”block” pe care s-ar putea să o știi de pe Facebook este inclusă în cea mai recentă versiune a aplicației Spotify pentru iOS printr-un buton intitulat Don`t play this artist” (Nu reda acest artist). După ce ai făcut gestul respectiv, piesele artistului cu pricina nu vor mai fi redate în niciun set de circumstanțe. Nu contează dacă fac parte dintr-un clasament, playlist, post radio sau din întreaga librărie Spotify.

Este important de reținut că, cel puțin în această iterație a funcției, opțiunea ”Don`t play this artist” se aplică la piese pe care un artist sau formație le cântă singuri. Dacă ai o problemă cu R. Kelly, iar P Diddy are o piesă ”featuring R.Kelly”, aceea nu va fi ocolită.

Nu se știe când va ajunge funcția detaliată mai sus în Spotify pe Android, dar nu ar trebui să mai dureze foarte mult.