Țara care caută homosexualii pe social media ca să-i aresteze

Țara care caută homosexualii pe social media ca să-i aresteze

Uneori, auzi de diverse ciudățenii legate de modul în care anumite state aleg să folosească internetul în interese proprii, iar căutarea homosexualilor pe social media este una dintre aceste noutăți.

La noi, cu oarecare emoții mai ales în prima zi, când încă nu se știa ce efect va avea campania pro-referendum, s-a ieșit puțin la vot și legea fundamentală nu va fi schimbată. Unii s-au bucurat, alții s-au întristat, cam ca oriunde cineva câștigă și altcineva pierde.

Dacă credeai că un referendum împotriva căsătoriilor homosexuale e un capăt de lume, autoritățile din Tanzania plusează: statul a înființat o ”patrulă de supraveghere”, ai cărei componenți vor căuta și identifica homosexuali pe social medica, ca să-i aresteze.

Paul Makonda, comisarul regional pentru capitala comercială a țării, Dar es Salaam, spune că echipa de 17 persoane include oficiali de stat din Autoritatea de Comunicații din Tanzania, poliție și nu numai.

Obiectivul principal al grupului este să monitorizeze platformele de social media, în căutarea de homosexuali. Makonda i-a îndrumat pe cetățeni să își șteargă și fotografiile nud din telefoane; a avertizat că măsuri stricte vor fi luate împotriva pornografiei.

Informațiile apar la doar o zi după ce Makonda i-a invitat pe cetățeni să înceapă să-i toarne pe gay autorităților. În Tanzania, homosexualitatea este ilegală încă din vremea legilor coloniale britanice. Pedeapsa pentru cei descoperiți este închisoarea pe viață.

”Homosexualii ăștia se laudă pe rețelele sociale”, spune Makonda, aliat loial al președintelui John Magufuli. ”Dați-mi numele lor”, cere acesta, care adaugă că ”echipa mea ad-hoc va pune mâna pe ei începând de lunea viitoare”. Makonda se așteaptă la critici externe cu privire la această decizie dar spune că ”prefer să enervez alte state decât să-l enervez pe Dumnezeu”.

Sursa: news24.com