Milenialii sunt mai puțin activi sexual decât toate generațiile din anii ’20 încoace

Milenialii sunt mai puțin activi sexual decât toate generațiile din anii '20 încoace

Ai crede că, în epoca Tinder, oamenii au parte de mai multă activitate intimă. Se pare, totuși, că americanii născuți în anii ’80 și ’90 fac mai puțin sex decât părinții născuți în ’60 sau ’70.

Mai mult decât atât, se pare că tinerii zilelor noastre sunt mai puțin activi sexual decât orice generație de la 1920 încoace. Adevărul e că, la o analiză mai atentă, are puțin sens această statistică: Pokemon Go a devenit imediat mult mai popular decât Tinder, ceea ce dovedește faptul că interesul pentru sex nu mai e atât de crescut. Acest lucru e destul de previzibil, luând în calcul faptul că accesul la pornografie se face atât de ușor.

Această afirmație este confirmată de un studiu realizat de oamenii de știință de la Universitatea San Diego, pe care îl puteți citi integral aici. Jean Twenge, principalul autor, e de părere că e un semn bun pentru sănătatea sexuală și emoțională faptul că oamenii aleg să aștepte mai mult pentru a face sex, dar că, în același timp, pierd mult teren și relațiile bazate pe sentimente puternice.

Studiul a fost desfășurat cu ajutorul a 26.707 de americani adulți, care au fost întrebați câți parteneri sexuali au avut între 18 și 24 de ani. Aparent, de două ori mai mulți mileniali au spus că nu au avut parteneri sexuali în acel interval, comparativ cu adulții născuți în anii ’60. Deși pare absurd, Twende spune că aici e un paradox: internetul oferă acces mai ușor la sex, dar simplul fapt că ne petrecem atât de mult timp conectați și atât de puțin timp interacționând unii cu alții ne scade drastic șansele de intimitate.

Studiul a implicat doar americani, așa că ar fi prematur să stabilim că avem de-a face cu un adevăr general valabil. În orice caz, putem fi de acord cu faptul că internetul și interesul din ce în ce mai mic pentru interacțiune umană ar putea avea, drept consecință, activitatea sexuală redusă.

Citește și: