05 ian. 2019 | 08:22

Motorola P40 promite să facă valuri pe piața telefoanelor accesibile

ACTUALITATE
Motorola P40 promite să facă valuri pe piața telefoanelor accesibile

În urmă cu aproximativ o săptămână, un viitor smartphone de la Motorola a început să fie subiectul unor speculații. Era vorba de Motorola P40 sau Moto P40.

S-ar putea că Motorola să nu fie primul producător de mobile pe care îl ai pe listă, când te afli în căutarea unui nou smartphone. Cu toate acestea, după mai multe schimbări de management în ultimul deceniu, se pare că mai există însă dorința de inovație printre asiatici. Ca referință, Motorola este acum o companiei Lenovo, după ce s-a aflat timp de câțiva ani sub tutela Google.

Dacă zvonurile se dovedesc a fi adevărate, Motorola P40 va fi următorul smartphone al companiei. Micuțul va ieși în evidență mai ales prin intermediul perforației discrete din ecran pentru camera frontală. Respectiva particularitate de design va deveni probabil o constantă în 2019, cu s-a întâmplat și cu crestăturile în 2018.

Motorola Moto P40 va fi construit în jurul unui procesor Snapdragon 675 cu un proces de fabricație pe 11 nanometri pentru un consum scăzut de energie electrică. În teorie, vom vedea același SoC de la Qualcomm și în iminentul terminal chinezesc Redmi Pro 2. Procesorul va lucra în tandem cu 6GB RAM și o cantitate de memorie internă egală cu 64 sau 128GB, în funcție de buget.

Ecranul va fi un LCD de tip IPS cu o rezoluție nativă HD+ și un ecran de 6,2 inci. Gaura din colțul din stânga sus a ecranului găzduiește o cameră de 12 megapixeli cu F/1.8. Pe spate, va avea o cameră principală de 48 de megapixeli cu F/1.75 și o a doua cameră de 5 megapixeli menită să faciliteze fotografiile cu portret. Camera de 48MP ar putea fi aceeași pe care am mai văzut în câteva aparate în ultimele luni. Motorola P40 va veni preinstalat cu Android 9.0 Pie și va avea o baterie de 4132 mAh.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele