Cum crede Motorola că te poate convinge să-i cumperi telefoanele

Cum crede Motorola că te poate convinge să-i cumperi telefoanele

„Telefoanele sunt ca pinguinii, nu prea există multe diferențe între ele. Cu Moto Mods este altfel”, a descris Antony Barounas, general manager Motorola Europe, situația pieței telefoanelor din prezent într-un interviu pentru PLAYTECH. Telefonul tău cum e?

Barounas a spus că Moto Mods reprezintă unul dintre motivele pentru care a ales să vină la Motorola de la Sony, unde a ocupat poziția de vicepreședinte la Sony Mobile Communications.

„Cu Moto Mods, Motorola a schimbat radical designul telefoanelor și acum putem spune că vom fi prima companie din lume care aduce un smartphone compatibil 5G consumatorilor. Moto Mods ne-au ajutat să ne diferențiem de alte smartphone-uri în mintea consumatorilor”, a mai spus Barounas.

La începutul lui august, Motorola a anunțat modulul moto 5G pentru Moto Z3. Astfel, telefonul Motorola ar fi primul telefon cu care americanii care sunt abonați la Verizon să atingă viteze de internet 5G, începând din ianuarie anul viitor.

Când va putea fi folosit modului și în Europa și România? Executivul de la Motorola nu mi-a spus o dată exactă pentru când telefonul 5G va putea fi folosit în Europa, dar a menționat că tehnologia este gata și trebuie așteptat ca infrastructura să fie pusă la punct.

Pregătirea pentru 5G a început, așa că Motorola speră să fie un jucător pe piața asta

„Infrastructura trebuie să fie gata în Europa. Este în urmă cu șase-opt luni față de SUA”, a mai zis acesta. Așadar, dacă în ianuarie este gata în SUA, cel mai devreme să ne așteptăm la un telefon 5G funcțional să apară în Europa în august-septembrie 2019.

În România o să poți avea acces la viteze de internet 5G pe un telefon și mai târziu. Documentele necesare pentru licitația privind frecvențele destinate tehnologiei 5G ar trebui să fie finalizată până în iulie 2019. Licitația de spectru va fi încheiată cel mai târziu în decembrie 2019, conform unui anunț al ANCOM.

Acesta este al treilea an când Motorala mizează pe modulele Moto pentru telefoanele de vârf. De fapt, șeful Motorola Europe menționează că modulele reprezintă motivul numărul unu pentru care clienții aleg telefoanele Motorola.

Mai continuă compania acest design? „De trei ani facem Moto Mods și vom continua cu modurile și în viitor. Acum avem pentru cameră, baterie, sunet și așa mai departe. În viitor, vrem să creăm și altele care să satisfacă nevoile consumatorilor”, a mai spus Barounas care nu a dorit să ofere mai multe informații despre ce module va mai lansa compania.

Motorala era un nume foarte important în industria telefoanelor mobile în lume, dar și în România. Iar Lenovo ar vrea să ducă firma pe culmile succesului pe care Motorola l-a avut în trecut pe plan local.

„România este o piață importantă pentru noi, în trecut aveam o cotă de piață de 50-60%, iar acum avem 5-6% și asta este o oportunitate importantă de creștere”, a detaliat Barounas. În cazul nostru, Motorola Moto G6 este un telefon de succes pe plan local. Unul dintre motivele pentru care s-a vândut bine este că oamenii caută un dispozitiv care să-i satisfacă nevoile fără să cheltuiască 1.000 de dolari. „Trebuie să-i dai un telefon care să-i satisfacă nevoile în materie de procesor, baterie, ecran și să i-l dai la un preț de 400-500 de euro”, a conchis acesta.

În acest sens, poți explora seria noastră de articole despre cât ar trebui să coste tehnologia, la ce beneficii să fii atent, dar și ce poți face cu un telefon, indiferent de preț.

Citește și: