Microsoft face o schimbare majoră în Windows: cum vei instala Windows 10

Microsoft face o schimbare majoră în Windows: cum vei instala Windows 10
Sursa foto: Răzvan Băltărețu / PLAYTECH

Până acum, Microsoft a avut trei sisteme de operare mari: XP, 7 și Windows 10. Iar acesta din urmă trece prin cele mai multe experimente. Acum, compania vrea să nu mai depindă de nimic fizic când instalezi Windows 10 și deja a început să pregătească schimbarea asta.

Windows 10 ar trebui să fie sistemul de operare perfect pentru dispozitivele conectate la internet. Așa că e ilogic să depinzi de ceva fizic ca să-l instalezi. Conform unei versiuni de test pentru platformă, Microsoft vrea să poți instala Windows 10 direct de pe serverele sale.

Windows 10 20H1 test build 18970 reprezzintă începutul unei promisiuni mai vechi a Microsoft: platforme software orientate către cloud și către dispozitive mobile. Astfel, cu această versiune de preview și test, introduce metoda de instalare a sistemului de operare din cloud, fără DVD sau stick USB.

Ce înseamnă un Windows 10 instalat din cloud

Deocamdată, așa cum prezintă Microsoft situația, ai putea descărca versiunea de Windows de pe serverele companiei și s-o reinstalezi fără să depinzi de un suport fizic. Asta înseamnă o curățare mai bună a computerului decât o revenire la setările din fabrică.

Principalii utilizatori pentru care a fost gândită opțiunea sunt cei care vor să curețe complet un sistem. Fie că revinzi un computer, fie că vrei să fie cu zero date pe el, ar putea fi cea mai bună opțiune de-acum înainte. Iar asta va rezolva și problema cu mediul fizic de stocare de pe care să instalezi. Câți oameni mai țin stick-uri USB sau DVD-uri cu sistemul?

Deocamdată, versiunea aceasta de Windows e în teste. Sigur, o poți încerca, dar înseamnă să te expui tuturor erorilor care vin cu o versiune beta de software. Și, da, Microsoft n-a reinventat roata cu această opțiune.

Apple o oferă de ceva timp pe sistemele sale. Ai posibilitatea de-a reinstala sistemul de operare din iCloud. Dar Microsoft se mișcă mai greu, mai ales când vine vorba de Windows 10.

Citește și:
Sursa: ZDNet