01 sept. 2019 | 14:25

Cum să resetezi Windows 10 la setările din fabrică

ACTUALITATE
Cum să resetezi Windows 10 la setările din fabrică

În cazul în care dispozitivul tău cu Windows 10 nu funcționează cum ar trebui, e posibil ca singura soluție să fie o resetare a sistemului de operare.

Dacă ai încercat tot ce puteai iar computerul tău tot refuză să te asculte, problema ar putea fi soluționată rapid cu o resetare. Astfel, sistemul tău de operare va reveni la setările din fabrică și există o posibilitate destul de mare ca dispozitivul tău să funcționeze mai bine apoi.

Cum poți reseta Windows 10 la setările din fabrică

Pentru a putea reseta sistemul de operare, ai la dispoziție trei opțiuni, iar toate sunt la fel de ușoare.

Opțiunea 1. Apasă butonul de Start și mergi apoi la Setări. În continuare va trebui să apeși pe meniul de Actualizare și securitate. Apoi, în stânga ecranului vei vedea o listă de opțiuni, din care va trebui s-o alegi pe cea de Recuperare și să apeși apoi Începeți. Această opțiune Windows 10 îți dă posibilitatea fie să păstrezi fișierele din computer, fie să le elimini.

Opțiunea 2. Pentru aceasta, va trebui să dai un restart al PC-ului tău pentru a ajunge la ecranul de sign-in. Odată ajuns aici, ține apăsate în același timp tastele Shift și butonul de Power. În colțul de jos din dreapta vei vedea butonul Restart. După ce computerul tău se restartează, apasă Troubleshoot și apoi Restartează acest PC. Astfel, vei îți vei reseta computerul cu Windows 10.

Opțiunea 3. Pentru aceast, vei urma pașii menționați pentru opțiunea anterioară. Numai că nu va mai trebui să restartezi PC-ul pentru a începe. Doar ține apăsate în același timp tastele Shift și butonul de Power. În colțul de jos din dreapta vei vedea butonul Restart, iar computerul tău se va reseta în recovery mode. Apasă apoi Troubleshoot și apoi Restartează acest PC.

Oricare dintre acestea trei va funcționa pentru resetarea computerului tău cu Windows 10.