09 apr. 2019 | 08:54

Microsoft a lansat browserul Chromium Edge în beta: cum îl descarci

ACTUALITATE
Microsoft a lansat browserul Chromium Edge în beta: cum îl descarci

La câteva luni după ce a făcut un anunț oficial pe marginea subiectului, Microsoft și-a lansat propriul browser bazat pe Chromium, ce va împărtăși o mare parte din particularități cu Google Chrome.

După ce și-au pierdut speranța că pot realiza un sistem de operare pentru mobile care să fie relevant la nivel global, oficialii gigantului din Redmond au mai înregistrat un o înfrângere de proporții. În luna decembrie a anului trecut, au anunțat că vor renunța la Microsoft Edge, după ce au investit o sumă fabuloasă în reinventarea Internet Explorer.

Alternativa va veni sub forma unui browser bazat pe motorul Chromium creat de Google, același din spatel Chrome. În teorie, va fi promovat tot ca Microsoft Edge, dar vei gâsi mai multe informații despre el sub eticheta de Chromium Edge. În orice caz, cei curioși îl pot experimenta automat începând de astăzi, dacă sunt înscriși pe canalele de actualizări Canary și Developer pentru Edge.

Dacă nu ești înscris în vreun program de testare Microsoft, dar tot ai o curiozitate în a vedea eforturile americanilor, poți descărca noul browser Edge bazat pe Chromium de la această adresă.  Este important de reținut că, la fel ca orice altă aplicație beta, sunt șanse mari să întâmpini probleme mai mici sau mari când folosești noul Edge.

Partea bună este că, datorită motorului comun din spate cu Google Chrome, Edge suportă toate extensiile existente ale browserului Google. În plus, inginerii Microsoft lucrează intens pentru sincronizarea istoricului de navigare, a favoritelor și extensiilor cu varianta tradițională de Edge.

Pentru materializarea acestui proiect, Microsoft a colaborat intens cu Google. Au sperat că vor oferi o experiență de navigare îmbunătățită pentru utilizatorii de sisteme cu Windows. Ca referință, momentan îl poți testat doar pe un sistem cu Windows 10 pe 64 de biți, dar există posibilitatea să vedem și iterații pentru Windows 7, Windows 8 și macOS.

chromium-based-microsoft-edge-br

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele