Noul Microsoft Edge seamănă cu Chrome ca să nu te mai plângi

Noul Microsoft Edge seamănă cu Chrome ca să nu te mai plângi

Imitația e cea mai înaltă formă a flatării, iar Microsoft cedează și transformă Microsoft Edge în Google Chrome.

Microsoft a dezvăluit anul trecut că plănuiește să reconstruiască browserul Edge pe Chromium (browser open source ce stă la baza Google Chrome). Gigantul software din SUA a testat mai multe versiuni ale noului Edge, iar acum au apărut pe internet și câteva imagini cu noul design al Edge.

Este clar că noul Edge seamănă destul de mult cu Chrome. Interfața noului browser are aceleași butoane de refresh, de home și de navigare ca și Chrome. Chiar există și zona de favorite pe modulul de adresă și o imagine de profil pentru a indica cine este logat în browser.

Însă era și de așteptat, având în vedere că este bazat pe Chromium. Totuși, înainte să le sărim în cap celor de la Microsoft că fac o clonă de Chrome (dacă ești împotriva acestui lucru), trebuie să-ți spun că noul Edge se află la început și probabil încă angajații companiei nu au început să lucreze la interfață și la alte detalii grafice.

Rămâne de văzut dacă Microsoft merge pe ideea de copiere a Chrome sau într-o altă direcție. Încă nu este clar când Microsoft are de gând să înceapă să testeze Microsoft Edge pe Chromium în mod public. Deocamdată, acestă versiune este testată doar de angajații companiei.

Dacă ești curios sau dacă îți place să fii primul care testează noile produse atunci poți să te înscrii în programul Microsoft Edge Insider și vei fi anunțat când poți să descarci noul browser.

Motorul de randare al Microsoft a rămas în urmă, iar compania este gata să treacă la Chromium pentru a schimba asta. Au existat semne care arătau că Microsoft e pe cale să integreze Chromium în Windows; inginerii au colaborat cu cei de la Google pentru a oferi suport unei versiuni de Chrome pe sistemele Windows cu ARM.

Citește și: