20 dec. 2018 | 08:50

Google neagă că ar fi sabotat Microsoft Edge, ca să folosești Chrome

ACTUALITATE
Google neagă că ar fi sabotat Microsoft Edge, ca să folosești Chrome

Recent, au apărut informații conform cărora Google ar fi sabotat Microsoft Edge, ca să te convingă să folosești browserul Chrome.

Informațiile au apărut de la Joshua Bakita, un angajat al Microsoft. Acesta a susținut că browserul integrat în Windows a fost sabotat în mod activ, ca să faci schimbarea către Chrome. Astfel, ai fi avut probleme atunci când intrai pe YouTube, ca să te enervezi și să migrezi către browserul Google.

Cei de la Google nu au răspuns acuzațiilor lui Bakita, dar un purtător de cuvânt al YouTube a făcut o declarație pentru The Verge, în acest sens. Site-ul neagă vehement acuzațiile că ar fi acționat împotriva competitorilor.

”YouTube nu adaugă elemente de cod create pentru a strica optimizarea în alte browsere, iar platforma lucrează rapid pentru a rezolva probleme, atunci când sunt descoperite”, se arată în comunicat.

Conform celor de la YouTube, aceștia lucrează constant cu toate browserele de pe piață, mai ales prin proiectul Web Platform Tests, dar și prin intermediul Chromium, pentru a îmbunătăți operabilitatea între browsere.

Joshua Bakita a detaliat un mod în care Google a modificat codul site-urilor proprii, astfel încât acestea să se încarce mai prost sau să aibă chiar elemente grafice lipsă pe browserele competitorilor.

Despre asta, purtătorul de cuvânt a spus că acel <div> gol din cod era doar o problemă, rezolvată ulterior. Cu toate că YouTube a dezmințit acuzațiile, nu e prima oară când apar astfel de idei. În trecut, și dezvoltatori terți de browsere au sesizat întâmplări similare precum cele de acum.

Mai exact, angajații Mozilla s-au plâns că politicile gigantului fac interoperabilitatea extrem de frustrantă în ecosistemul Google. Momentan, cei de la Microsoft Edge nu au comentat situația curentă.