Foxconn lucrează la ecrane cu micro-LED pentru viitoarele iPhone-uri

Foxconn lucrează la ecrane cu micro-LED pentru viitoarele iPhone-uri

Producătorul chinez Foxconn investește în construcția de ecrane micro-LED pentru ca Apple să vândă mai multe iPhone-uri.

micro-LED este o tehnologie similară, dar superioară tehnologiei OLED, folosită în prezent pe televizoare, dar și pe multe telefoane de top. micro-LED nu are iluminare din spate cum au ecranele LED, ci pixelii emit propria lumină, la fel ca și pixelii OLED. Asta face ca imaginea să aibă un contrast mai bun și culorile să fie mai aprinse decât imaginea pe un LED.

Bun, același lucru oferă și OLED, de ce ar vrea Apple ecrane micro-LED pe telefoanele sale? Pentru că micro-LED nu se bazează pe substanțe organice, ce nu se degradează în timp. De aceea, ecranele OLED au probleme de tip burn in (adică informația rămâne „arsă” pe ecran de la elemente statice precum burtiere de la canale TV, logo-uri după ani de funcționare etc), dar și probleme cu reducerea luminozității de-a lungul timpului.

OLED este folosit în prezent deoarece companiile încă nu au reușit cum să producă micro-LED în cantități mari. Apple ar avea propriul departament de cercetare și dezvoltare care se ocupă de astfel de ecrane și ar vrea să lanseze un Apple Watch cu un asemenea ecran în următorii ani.

Înainte de micro-LED o să vină mini-LED

În mod normal, este de așteptat ca Apple să aducă tehnologia și pe produsul său vedetă, iPhone-ul. Iar cele mai noi informații despre Foxconn confirmă acestă intenție. Oricum, acestă tehnologie este una pe termen mediu-lung, nu ceva la care să te aștepți anul acesta sau anul viitor.

Anul acesta, Apple ar fi gata să lanseze un monitor extern alături de Mac Pro. Acest display ar folosi mini-LED-uri iluminate din spate. mini-LED-ul este o versiune mai puțin ambițioasă a micro-LED și tot mai multe display-uri, ce vor fi lansate în acest an, vor avea acestă tehnologie.

Analistyl Ming-Chi Kuo a spus că este de așteptat ca iPad-urile și MacBook-urile să treacă la ecrane cu mini-LED-uri până în 2021. Un dispozitiv cu ecran micro-LED ar ajunge la câțiva ani distanță după trecerea la mini-LED.

Sursa: 9to5mac
Etichete: