Mașina care merge și pe apă și pe uscat este vehiculul ideal care costă mii de dolari

Un mecanic american a creat mașina de familie perfectă, care merge și pe apă și pe uscat, dar nu e singurul său proiect. Mai are și o barcă pe care a transformat-o în mașină și e tot amfibie.

Theon Parseghian este un mecanic din nordul statului american New York pasionat de mașini vechi pe care le repară, iar când are timp liber le…transformă în vehicule amfibii, adică pe care le poate folosi și pe apă și pe uscat.

Prima sa realizare de acest fel a fost un Volvo tip Break, mai vechi, pe care l-a transformat într-un fel de barcă. Dar, nu s-a oprit aici și a lucrat și la un proiect mult mai mare, la propriu, în care a transformat o ambarcațiune în autovehicul de uscat.
Se poate spune că Theon este unul dintre foarte puținii șoferi din lume care a cucerit și uscatul și apa prin mașinăriile sale bizare, dar foarte eficiente.

Theon trăiește mai mult în prezența sau în interiorul mașinilor sale. În timpul zilei, își face meseria de mecanic auto, dar în timpul liber, își urmează hobby-ul, iar cele două creații amfibii demonstrează că nu pierde deloc vremea.

Mașina transformată în barcă

Americanul obișnuiește să facă plimbări și pe lacuri, așa cum a mărturisit el într-un interviu, iar asta l-a determinat să-și dorească, la un moment dat, o barcă personală. Evident, ar fi putut să o cumpere, așa cum face oricine, dar Theon a vrut să simtă și satisfacția că pilotează ceva construit de el.

În plus, de ce să te complici și cu o o barcă și cu o mașină care să o ducă până la lac, când putea să le combine?

Așa a luat naștere prima lui amfibie: un Volvo Break care pătrunde fără probleme în ape cu adâncime mică, fără ca pasagerii să se ude la picioare.

Automobilul-barcă este perfect izolat împotriva umezelii, iar în partea din față, mecanicul a adăugat și un dispozitiv de spargere a valurilor. Pe uscat, mașina nu arată deloc prea bine, dar în apă, se produce minunea.

Pe șosea, acest Volvo atinge vitezele sale obișnuite, iar în apă, vreo 16 km/h. Nimic fenomenal când vine vorba de viteză, dar e suficient, chiar dacă l-a costat 5.000 de dolari să o convertească.

Barca transformată în mașină

Celălalt proiect de mare anvergură al lui Theon este o ambarcațiune în toată regula, practic cât o casă, transformată în autovehicul, un fel de monster truck extrem de rar de la care nu te-ai aștepta să poată să și plutească.

Atunci când a luat-o, era mai degrabă o epavă pe care fostul proprietar nu a mai vrut-o. Pentru mecanic, a fost însă o comoară, chiar dacă la început nu a avut intenția de a o transforma în amfibie.

Întregul proiect l-a costat 10.000 de dolari și toată lumea care trecea prin dreptul proprietății sale se holba și se uita la ce făcea, pentru că a construit-o chiar în fața casei.

Nu a precizat dacă a obținut și omologarea pentru drumurile publice, dar pe apă sigur are voie să navigheze și se descurcă exemplar.

Sursa: Business Insider