De ce vrea Volvo să te filmeze în timp ce-i conduci mașinile

De ce vrea Volvo să te filmeze în timp ce-i conduci mașinile

Este binecunoscut că mașinile Volvo sunt unele dintre cele mai sigure de pe piață. Producătorul suedez vrea să te filmeze cum conduci tot pentru binele tău.

Camera ar filma fața șoferului și astfel ar putea monitoriza semnele vitale ale acestuia și sistemul mașinii ar putea lua anumite măsuri pentru a preveni un accident.

„Tehnologia este foarte avansată în prezent: poate determina nivelul de glucoză al șoferului prin analizarea pupilelor acestuia, astfel ar putea anunța o rudă sau spitalul că șoferul ar putea avea o problemă. Mașina va înțelege starea ta și va încerca să te relaxeze pe drumul de la birou până acasă”, a declarat Atif Rafiq, chief digital officer al Volvo.

Odată cu acest sistem video, în mașini se va implementa și un sistem de autentificare facială. „Mașina te va recunoaște, îți va deschide aplicațiile Google, îți va regla temperatura și scaunul pentru tine”, a mai spus Rafiq.

Filmarea șoferului ridică alte întrebări privind intimitatea persoanelor și legate de securitatea datelor. Cei de la Volvo spun că au testat tehnologia ani de zile și au ajuns la concluzia că șoferii încep să învețe să aibă încredere în camere.

Se pare că ei acceptă că aceste sisteme de supraveghere fac parte din viața conectată pe care o duc în prezent. Producătorul suedez spune că imaginile capturate nu vor fi împărtșite cu terți precum autoritățile sau cu companiile de asigurări. Și Facebook îți spunea același lucru și vezi acum ce s-a întâmplat.

Ce va face Volvo cu informațiile și cu imaginile colectate nu știm. Se pare că suedezii ar începe să ofere posibilitatea de echipare a mașinilor cu acest sistem video pe mai multe modele începând cu sfârșitul anului 2019. Totuși, nu știm cât ar costa implementarea unui astfel de sistem și pe ce modele ar fi disponibil. Merită să renunți la intimitate pentru un plus de siguranță?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: