Ce mutații genetice vor suferi coloniștii de pe Marte

Ce mutații genetice vor suferi coloniștii de pe Marte

Coloniile de pe planeta Marte ar putea deveni realitate dar, poate te așteptai, schimbarea planetei ar putea avea efecte negative asupra corpului uman.

Planurile prin care oamenii ar putea ajunge pe Marte sunt multe. Elon Musk, CEO-ul SpaceX, visează de mult la o colonie pe Planeta Roșie, unde vrea să se și mute. Și NASA ar urma să trimită oameni acolo, după ce reușește misiunea de pe Lună. Ar fi și un anumit proiect, deja semi-eșuat, care urmărește același lucru. Poți citi mai multe despre el aici.

Dacă toate aceste planuri ar reuși și oamenii ar ajunge într-adevăr pe Marte, asta ar putea avea implicații asupra corpurilor acestora. Aceștia ar putea suferi mai multe mutații genetice.

Cum se va modifica corpul uman pe Marte

Într-un discurs Ted, Scott Solomon, evolutionary biologist la Rice University, discută despre schimbările pe care coloniștii de pe Marte le-ar putea experimenta. După două generații de locuit pe planeta roșie, vederea le va fi deteriorată și toți vor avea nevoie de ochelari de vedere. Atmosfera marțiană va afecta și sistemul imunitar al acestora. Pentru că mediul de pe Marte este unul steril, lipsit de microorganisme, sistemul imunitar al oamenilor va deveni nul. De asemenea, contactul cu pământenii ar putea fi chiar mortal pentru aceștia.

Pe de altă parte, și culoarea pielii s-ar putea ajusta pentru a face față nivelului mare de radiații. Deci coloniștii de pe Marte ar putea arăta foarte diferit de pământeni.

Și, cel mai important, intensitatea expunerii la radiații va fi de 5.000 de ori mai mare decât cea experimentată pe Pământ, în timpul unei vieți obișnuite. În mod inevitabil, vor suferi tot mai mult de cancer.

Scott Solomon susține că viitorii locuitori de pe Marte ar trebui să se pregătească cu ajutorul tehnologiei CRISPR. Aceasta permite cercetătorilor să modifice secvențele ADN pentru a-i pregăti pe aceștia pentru condițiile de trai diferite.

Citește și:
Sursa: Futurism