Planul lui Elon Musk de-a cuceri spațiul s-a lovit de-o problemă a SpaceX

Planul lui Elon Musk de-a cuceri spațiul s-a lovit de-o problemă a SpaceX

SpaceX, compania miliardarului Elon Musk, a avut o mulțime de misiuni de succes până acum. Recent, a întâmpinat o problemă.

Nava spațială Crew Dragon va fi folosită pentru programul NASA Commercial Crew. Urmează să transporte astronauții spre Stația Spațială Internațională și înapoi.

Compania a testat sâmbătă sistemul de evacuare de urgență al navetei spațiale, dar ultimele probe nu au fost un succes. Pe scurt, s-a lăsat cu o explozie.

„SpaceX a efectuat o serie de teste de motor pe un vehicul Crew Dragon la locul de testare din Landing Zone 1 din Cape Canaveral, Florida. Testele inițiale au avut succes, dar testul final a dus la o anomalie la locul de testare”, a declarat un reprezentant al companiei.

Imaginile care dovedesc testul eșuat al SpaceX

Un videoclip care pare să surprindă exact momentul în care echipamentul SpaceX eșuează a circulat pe internet. Deși sursa nu este una verificată, majoritatea spune că imaginile sunt într-adevăr legitime.

Martori pe plajele de lângă Cape Canaveral au observat și ei dovezi ale eșecului. Incidentul a fost surprins și de un fotograf al publicației Florida Today. S-a putut observa fumul portocaliu care provenea de la clădirile SpaceX.

Mai devreme, în luna martie, SpaceX a efectual un test de zbor al unei capsule Crew Dragon fără echipaj și a fost un adevărat succes.

Compania plănuiește să efectueze un zbor de test al unei nave Crew Dragon în iulie 2019. De data aceasta nava spațială ar urma să aibă și un echipaj la bord.

Ultimele teste ar putea reprezenta un pas înapoi pentru companie și tehnologia pe care încearcă să o dezvolte.

„Asigurarea faptului că sistemele noastre respectă riguroasele standarde de siguranță și detectarea acestor anomalii înainte de zbor sunt principalele motive pentru care efectuăm teste. Echipele noastre investighează și colaborează îndeaproape cu partenerii noștri din cadrul NASA”, spune o declarație SpaceX.

Citește și: