Documentarul despre Michael Jackson care a supărat fanii

Documentarul despre Michael Jackson care a supărat fanii

Zvonurile cu privire la presupusa pedofilie a răposatului artist Michael Jackson există din anii ’90 – doar că acum există și un documentar pe această temă.

Cei de la HBO au lansat un documentar în două părți despre poveștile a doi bărbați – Wade Robson și Jimmy Safechuck – care ar fi fost abuzați de Jackson pe parcursul mai multor ani în decadele 1980 și 1990. Relațiile lor cu artistul ar fi început în vremea când ei aveau 7, repsectiv 10 ani. În documentar vei vedea interviuri cu ei, dar și cu mamele, frații sau surorile și soțiile lor.

Robson și Safechuck au negat în trecut acuzațiile de abuz aduse lui Jackson. Robson a negat în 1993, într-un caz civil, iar Safechuck în 2005, într-un caz penal. Abia în 2013 amândoi au declarat public că au fost abuzați și au deschis procese separate cu privire la acest lucru.

„Pentru Wade, cred că a fost o experiență foarte catartică să pășească în afara cadrului de terapie și discuții legale și pur și simplu să spună ce s-a întâmplat”, a explicat regizorul „Leaving Neverland”, Dan Reed, pentru Business Insider. „Iar James se recupera oarecum de la ce se întâmpla. Pe măsură ce spunea lucruri se asculta pe el însuși și spunea «Oh, Doamne, am făcut asta!». Cred că a fost o experiență nouă pentru ei să vorbească cu cineva care nu era avocat sau psihiatru„.

Documentarul a avut premiera la Sundance Film Festival, unde Robson și Safechuck au primit ovații de la spectatori. Cu toate astea, în apropiere s-a aflat și un grup mic de protestatari. Mulți oameni din audiență au fost șocați de conținutul documentarului – din fericire, la festival au existat și consilieri disponibili să discute cu oamenii traumatizați de ceea ce au văzut. Un critic de la Daily Beast chiar a spus la mijlocul documentarului că este „mai dernajant decât ți-ai putea imagina” din pricina descrierilor grafice.

Poți vedea documentarul pe HBO sau pe platformele de streaming Amazon, Hulu și PlayStation Vue.

Citește și: