28 feb. 2019 | 09:49

Jocul care îți arată cum este să lucrezi pentru gigantul Amazon

ACTUALITATE
Jocul care îți arată cum este să lucrezi pentru gigantul Amazon

Amazon a fost acuzat de mai multe ori că își tratează prost angajații și că nu îi plătește bine – nu este un secret pentru nimeni acest lucru.

Desigur, cei de la Amazon luptă să demonstreze contrariul prin tururi aranjate ale depozitelor unde lucrează angajații lor. Cei de la Vice chiar s-au înscris în 2018 pentru a face turul depozitului din Chester, Virginia, care are o suprafață de 111.480 de metri pătrați. Dacă vrei să afli ce au văzut acolo, poți intra aici.

Experiențele foștilor angajați nu sunt însă tocmai roz. Unul dintre ei, Seth King, a povestit cum a fost pentru el: „Nu suntem mai mult de un număr sau o statistică, la asta m-am simțit redus. Știi, văzând toți oamenii cu care am început cum își dau demisia după o săptămână sau două și cum asta era, într-un fel, metoda lor. Pur și simplu angajează oameni noi, să îi epuizeze, să îi împingă peste limită până nu mai pot lucra, să demisioneze și să angajeze oameni noi. Și eu am fost parte din acea mașinărie”.

Pentru a mima condițiile de lucru din depozitele Amazon, ABC News Australia a creat jocul The Amazon Race, bazat pe experiențele oamenilor care au lucrat la depozitul Amazon din Melbourne. Jocul a prins culoare cu ajutorul mărturiilor a opt angajați din prezent și fost-angajați.

Jocul este pe cât de distractiv, pe atât de deprimant. Îți dezvăluie probleme complexe printr-o manieră ludică. Când joci, trebuie să gestionezi produse și să atinge ținte prestabilite, în timp ce dai nas în nas cu tot soiul de decizii dificile.

amazon joc

amazon joc

Un purtător de cuvânt de la Amazon a spus deja despre jocul creat de ABC News că ar fi „senzaționalist în mod intenționat în ceea ce raportează și este înjositor față de oamenii loiali și muncitori care lucrează în centrele Amazon și care fac o treabă bună”.