Facebook ”a dat-o de gard” cu un sondaj macabru despre pedofilie

Facebook ”a dat-o de gard” cu un sondaj macabru despre pedofilie

Mai mulți utilizatori de Facebook au întâmpinat în weekend un sondaj oficial legat de conținutul care ar trebui să apară pe cea mai mare rețea de socializare.

Facebook are o problemă majoră de imagine, dar un sondaj aplicat în urmă cu câteva zile ridică și mai multe întrebări despre practicile companiei. Studiul cu pricina a fost detaliat de cei de la The Guardian, dar nu a durat mult până când a fost confirmat de numeroase alte publicații importante. Dacă mai era vreo urmă de dubiu legată de veridicitatea chestionarului, acesta poate fi văzut în capturile de ecran de mai jos.

Mai mult decât atât, un director Facebook și-a cerut scuze oficial pentru studiu și a afirmat că totul a fost o greșeală.

Premisa studiului a fost una cât se poate de terifiantă și, deși au fost multe întrebări nepotrivite, la două dintre ele s-ar putea să ți se ridice părul pe mână. ”Există o plajă foarte mare de subiecte și comportamente care apar pe Facebook. Într-o lume ideală, în care ai putea tu să stabilești politica Facebook, cum ai reacționa la următorul scenariu: Într-un mesaj privat în care un bărbat adult cere unei fete de 14 ani poze sexuale.”

Deși întrebarea este cel puțin ciudată, variantele de răspuns te-ar putea supără și mai mult. Puteai opta pentru ”acest conținut trebuie permis și nu m-ar deranja să-l văd; ar trebui permis, dar nu vreau să-l văd; nu ar trebui permis; nu am nici o preferință.”

[readmore]

În același studiu, la o întrebare ulterioară, utilizatorii de Facebook au fost întrebați cine ar trebui să decidă regulile referitoare la un astfel de conținut. Variantele de răspuns au fost: ”Facebook de una singură, Facebook cu ajutor din partea unor experți externi, doar experți externi, utilizatorii Facebook.” Partea cea mai ”drăguță” este că nicăieri în chestionar nu s-a menționat intervenția autorităților ca fiind o posibilitate reală în astfel de scenarii și nici faptul că un asemenea comportament este ilegal.

facebook studiu sondaj analiza

Citește și: