29 mai 2019 | 09:02

Laptopul cu ecran OLED este visul oricărui editor foto video

ACTUALITATE
Laptopul cu ecran OLED este visul oricărui editor foto video

În cazul în care îți dorești un sistem care să fie capabil de editare foto video și câteva sesiuni de gaming, noul Gigabyte Aero 15 îți va fura, cu siguranță, privirea.

Până de curând, panourile OLED au fost prezente fie în telefoane de dimensiuni generoase, fie în televizoare a căror diagonală începe de la 55 de inci. O cale de mijloc nu a existat, până în 2019. Acum, vedem aceleași panouri de top în laptopuri premium, precum recent anunțatul ASUS ZenBook Pro Duo sau atrăgătorul Gigabyte Aero 15.

Laptopul din imaginile alăturate este construit în jurul unui panou AMOLED 4K creat de Samsung, înconjurat de o ramă aproape inexistentă de doar trei milimetri. Dincolo de ecran însă, te bucuri de o configurație hardware spectaculoasă formată dintr-un Core i9-9980HK octa-core, un chipset grafic NVIDIA GeForce RTX 2080 Max-Q și o cantitate semnificativă de memorie RAM de tip DDR4 tactat la 2666 MHz. Un SSD pe PCI Express completează pachetul.

Cu toate acestea, întregul efort de marketing al celor de la Gigabyte gravitează în jurul faptului că fiecare Gigabyte Aero 15 OLED este calibrat din start în concordanță cu standardul X-Rite Pantone. Poate afișa 100% din gamutul DCI-P3 și este certificat DisplayHDR 400. Astfel, clipurile tale video vor arăta impecabil, indiferent dacă le editezi sau doar te uiți la ele.

Ca o notă de subsol interesantă, acesta este unul dintre puținele laptopuri ce integrează un cititor de carduri UHS-II SD, un mediu de stocare capabil de viteze de până la 300MB/s. Astfel, indiferent unde te afli, vei fi pregătit să-ți descarci clipurile video și să te apuci de prelucrat conținutul de înaltă rezoluție.

Deși, la această oră, este greu de spus dacă e doar un truc de marketing, Gigabyte Aero 15 este primul laptop din lume dotat cu Microsoft Azure AI, o tehnologie care calibrează frecvența de lucru a CPU-ului și GPU-ului în concordanță cu nevoile tale de performanță. Conectica include Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0 și un port de rețea. Pe partea opusă, ai trei porturi USB 3.1 Gen1, două porturi USB-C, un HDMI 2.0 și o ieșire de căști. Prețul de achiziție pentru acest sistem începe de la 1900 de dolari, dar respectiva variantă nu vine cu panoul OLED detaliat mai sus, ci un LCD Full HD de 240Hz menit pentru gaming.


Gigabyte Aero 15 OLED

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele