07 dec. 2016 | 16:38

Gigabyte Aero 14 e un ultraportabil bun pentru realitate virtuală

ACTUALITATE
Gigabyte Aero 14 e un ultraportabil bun pentru realitate virtuală

Dacă v-ați dorit să vă bucurați de realitate virtuală în deplasare, Gigabyte Aero 14 ar putea fi cel mai potrivit instrument de dimensiuni reduse.

Seria Aero de la Gigabyte include o serie de sisteme portabile, mai mici sau mai mari, destinate plăcutei activități de gaming. Gigabyte Aero 14 este cel mai subțire și atrăgător ultraportabil din această serie, dar asta nu înseamnă că vă invită la vreun compromis de performanță.

În privința designului, notebook-urile Gigabyte Aero nu au beneficiat de un update de estetic anul acesta, dar interiorul noii serii este mai performant ca niciodată. Ca urmare, Gigabyte Aero 14 ar putea fi cel mai subțire laptop din lume capabil de realitate virtuală, datorită utilizării cipului grafic NVIDIA GeForce GTX 1060. Acesta din urmă este unul dintre puținele GPU-uri mobile pe arhitectură Pascal potrivit pentru VR. Placa video este însă doar un detaliu infim din noul upgrade.

Versiunea actualizată de Gigabyte Aero 14 este construită în jurul unui panou de 14 inci, de tip IPS, cu o rezoluție nativă Quad HD – 2560 x 1600 pixeli. Spațiul de stocare este de tip SSD M.2 pe PCIe cu o capacitate de până la 1TB. În funcție de buget, puteți ajunge până la 32GB DDR4-2400MHz RAM. Acumulatorul vital pentru gaming în deplasare va fi de 94,24Wh.

Având în vedere specificațiile tehnice, pare aproape absurd faptul că producătorii au ascuns toate aceste particularități într-o carcasă de 19,9mm. Dacă vă decideți să conectați un Gigabyte Aero 14 la un monitor extern, o puteți face prin HDMI sau DisplayPort la o rezoluție de până la 3840 x 2160 pe 60Hz.

În privința exteriorului, ce s-a schimbat este varietatea de culori în care puteți cumpăra laptopului. Spre deosebire de anii trecuți, pe lângă clasicul negru, puteți opta pentru verde fluorescent și orange, toate acoperite cu ,,Nano-Imprint Lithography” pentru a accentua detaliile și textura deosebită.

Momentan nu se cunosc detalii de disponibilitate sau preț pentru noile laptopuri, dar nu ar trebui să dureze mai mult de câteva săptămâni până când vor fi publicate.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele