ASUS anunță laptopul cu două ecrane: de ce este special ZenBook Pro Duo

ASUS anunță laptopul cu două ecrane: de ce este special ZenBook Pro Duo

Ai fi tentat să crezi că este imposibil să mai reinventezi laptopul în 2019, dar cei de la ASUS s-ar putea să fi făcut o treabă destul de bună în acest sens cu noul ZenBook Pro Duo.

Deși am văzut laptopuri cu ecrane rabatabile la 360 de grade, pe care le puteai transforma cu ușurință în tablete, în mare parte, aspectul și funcționalitatea laptopurilor a rămas neschimbată în ultimul deceniu. Până de curând, am vorbit doar de laptopuri care includeau o tastatură în partea de jos și un ecran în partea de sus, ambele integrate într-o construcție similară cu o carte, de aici și denumirea de notebook (carte de notițe).

Cu noua sa generație de portabile ZenBook Pro, ASUS încearcă să reinventeze ideea de laptop tradițional prin includerea unui al doilea ecran de înaltă rezoluție instalat deasupra tastaturii. E greu de estimat utilitatea acestei premiere în industrie, dar dorința de inovare nu trebuie trecută cu vederea. În contextul în care al doilea ecran sensibil la atingere are o rezoluție nativă 4K, poți măcar să ai confortul psihologic că se va vedea foarte bine.zenbook-pro-duo3

În orice caz, ambele ecrane de pe ASUS ZenBook Pro Duo sunt sensibile la atingere și se pretează atât pentru interacțiunea cu degetul sau cu un stylus. La prima vedere, ASUS va încerca să promoveze acest sistem profesioniștilor care lucrează în editare foto sau video și apreciază accesul rapid la o sumedenie de instrumente.

În ceea ce privește configurația hardware, aceasta variază în funcție de buget. Dacă banii nu sunt însă o problemă, vei putea opta pentru Intel Core i9-9980HK și până la 32GB RAM. Chipsetul grafic folosit este un NVIDIA GeForce RTX2060 cu 6GB VRAM. Prețul de achiziție nu este momentan cunoscut, dar ar trebui să ajungă pe piață în cel de-al treilea trimestru al acestui an, deci nu mai avem mult timp de așteptat.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: