Nokia 9 ar putea fi mediocru, dacă specificațiile Google se confirmă

Nokia 9 ar putea fi mediocru, dacă specificațiile Google se confirmă
Sursa foto: Nokia 9 cu ansamblul de camere de pe spate

Nokia 9 e așteptat ca un fel de zeu printre telefoane. Asta și pentru că va avea cinci camere foto. Dincolo de această dotare, altceva nu-l scoate în evidență. Iar asta știm de la Google. Acum mai rămâne doar ca HMD Global să confirme sau infirme.

La începutul anului, un clip cu Nokia 9 PureView a ajuns online și părea creat de HMD Global, compania care controlează licența pentru telefoane Nokia, pentru promovarea telefonului. Din acel clip am aflat că Nokia 9 ar avea specificații premium.

În acel video, Nokia 9 era prezentat cu următorul hardware: 8 GB de RAM, 128 GB memorie internă, procesor Snapdragon 845, ecran de 6 inci cu o rezoluție nativă QHD+ și un raport de aspect de 18:9, și baterie de mare capacitate, de 4.150 mAh. Scannerul de amprente ar fi integrat în ecran.

Mai nou, avem o listă de specificații și de la Google și acestea îl prezintă ca pe un telefon mediocru pe care doar camerele numeroase de pe spate îl mai salvează.

Nokia-9-imagine-Google
Imaginea pe care a folosit-o Google ca să prezinte Nokia 9

Google a listat Nokia 9 PureView pe pagina Android Enterprise Device. Conform acelor informații, telefonul de la HMD Global ar avea 4 GB memorie RAM (la fel ca Pixel 3 – n.r.), ecran de 6 inci, 128 GB spațiu de stocare și Android Pie. Procesorul ar fi un Qualcomm Snapdragon 845, care a fost de vârf în 2018, dar anul acesta a fost înlocuit de Snapdragon 855.

Nokia 9 specificatii
Specificațiile așa cum au apărut pe site-ul Google

Nokia 9 PureView va fi prezentat la MWC 2019 într-un eveniment organizat de HMD Global.

Ce nu se vede în imaginea dată publicității de companie e a cincea cameră, care ar putea fi un fel de secret – fie are senzorul de 48 megapixeli care a ajuns pe Honor View 20, fie e ceva cu totul special. Altfel, a mai fost lăsat pe dinafară și un senzor care ar fi folosit pentru măsurarea adâncimii de câmp. Foarte probabil e vorba de un senzor ToF 3D tot ca pe Honor View 20.

Prețul Nokia 9 e estimat la sub 800 de euro și măcar la acest capitol poate fi interesant. Totodată, nu te entuziasma prea tare cu privire la numărul camerelor foto. Nu înseamnă că vor fi și extraordinare, dacă nu a investit compania în optimizarea aplicației.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: SlashGear