Top telefoane pentru oameni de afaceri: Google îți recomandă ce-i mai bun

Top telefoane pentru oameni de afaceri: Google îți recomandă ce-i mai bun
Sursa foto: Răzvan Băltărețu

Până acum, telefoanele cu Android n-au fost simbolice pentru oameni de afaceri, dar ar putea deveni. După demersul Samsung cu Knox, Google face lista oficială a modelelor potrivite pentru mediul enterprise.

Google a lansat un program prin care vrea să cucerească mediul enterprise. I-a pus și un nume pe măsură: Android Enterprise Recommended. Sunt, la ora publicării acestui articol, 21 de modele, unele dintre ele disponibile în România, altele încă indisponibile în multe țări din Europa.

În timp ce BlackBerry a dominat mulți ani zona enterprise, iar Apple și-a asigurat acolo un loc foarte bun, Microsoft, Google și Samsung sunt alte companii care încearcă să-și facă un renume. Microsoft mizează pe software, Samsung dezvoltă software doar pentru telefoanele sale, iar Google se îngrijește de Android ca platformă care să fie folosită.

Gândește programul AER ca un fel de certificare pe care telefoanele trebuie să o primească, așa cum operatorii se întrec în certificări. Programul Google își propune să evidențieze telefoane de top pe care firmele și angajații acestora se pot baza.

Ce zice Google că ar trebui să aibă un telefon de tipul acesta

Ca să fie parte din AER, telefoanele trebuie să primească actualizări de securitate în cel mult 90 de zile (de când le livrează Google), să aibă Android 7 Nougat sau mai recent, cum ar fi Android 8 Oreo și să suporte funcția managed devices. Asta presupune ca telefoanele să poată fi accesate și controlate printr-o platformă centrală, așa cum folosesc companiile.

[readmore]

De asemenea, mai trebuie să ofere un profil de business, să poate fi cumpărate deblocate și să întrunească niște cerințe minime de hardware. Trebuie să aibă cel puțin 2GB memorie RAM, 32GB spațiu de stocare, procesor cu o frecvență de cel puțin 1,4GHz, cameră foto cu 10MP sau mai mult și să suporte arhitectura software pe 64 de biți (dependentă de procesor). Autonomia ar trebui să fie de cel puțin opt ore.

Topul telefoanelor pe care le recomandă Google

Google plănuiește să includă și dispozitive pentru situații extreme, cum sunt cele Cat. Asta pe viitor, când va actualiza și lista. Deocamdată, Android trebuie să recupereze din handicapul față de iOS, macOS sau Windows în mediul enterprise.

Cumva firesc, printre telefoanele recomandate de Google acum se numără Google Pixel 2, Pixel 2 XL, dar și Pixel XL din 2016. De la Huawei recomandă Mate 10 Pro, Mate 10, P10 și P10 Plus, ba chiar și P10 Lite. În România, dacă vrei, ai acces și la LG G6, Nokia 8 sau LG V30. Sunt și câteva modele Sony: Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra, Xperia XZ Premium și Xperia XZ1 (și în versiunea Compact).

Ce-i interesant e că BlackBerry KeyOne și Motion și-au făcut loc pe listă. Probabil că certificarea AER va asigura vânzări mai mari și o continuitate pentru brand.

Citește și:
Sursa: The Verge