Lada care îți arată că și un un SUV vechi și demodat poate fi o „bestie”

Lada Niva 6×6 nu e ceva ce vezi în fiecare zi. De fapt, nici nu s-a fabricat așa ceva, dar n-ar fi fost o idee rea. Câțiva mecanici ruși au reușit imposibilul și au făcut dintr-un SUV Lada un adevărat monstru pe șase roți.

Evident, așa ceva doar în Rusia vezi. SUV-urile obișnuite, 4×4, transformate în mașini de teren 6×6 sunt o raritate și presupune o muncă titanică, dar nu este imposibil.

Americanii au încercat deja să modifice anumite SUV-uri 4×4 în monștri cu putere sporită și tracțiune integrală pe toate cele șase roți. Iar dacă americanul a făcut-o, de ce să nu încerce și rusul?

Câțiva mecanici auto ruși au transformat o banală Lada Niva într-un vehicul de teren 6×6 care, poate că n-arată fenomenal, dar nu te lasă la greu pe terenurile accidentate.

Vestea bună e că și-au filmat progresul muncii lor și l-au publicat pe canalul de YouTube Garage 54 ENG, așa că poți vede, în sfârșit, cum se realizează o astfel de transformare.

Pe măsură ce urmărești clipul de prezentare a lucrării, vei observa că pinionul de la ultimul ax este îndreptat în sus. Motivul pentru care au făcut asta este să permită schimbătorului de viteză să ajungă la acel diferențial fără a interfera cu axul mijlociu.

Pentru ei, modificarea mașinii pare simplă, dar și ieftină. Spre deosebire de SUV-urile 6×6 pe care le-ai mai văzut la americani, această Lada Niva nu este terminată. Pe rus îl interesează prea puțin esteticul, contează să meargă. Nici măcar scaunul șoferului nu este ce ar trebui să fie.

Dar, trecând peste faptul că în interior mașina arată ca o căruță cu motor, este admirabil modul în care mașina modificată se descurcă pe zăpadă. Pentru că, dacă rusul nu are o mașină care să răzbească prin zăpadă, înseamnă că n-are nimic.

Citește și: