05 feb. 2019 | 17:57

SUV-ul 6×6 de la Mercedes e un monstru al șoselelor

ACTUALITATE
SUV-ul 6x6 de la Mercedes e un monstru al șoselelor
CARSCOOPS

Acest SUV Mercedes modificat, cu trei punți, îți arată că există și mașini urâte care poartă sigla acestei companii. Nu doar că arată ca o mașină cu malformație, dar aproape că te face să crezi că nu vezi bine atunci când o privești din lateral.

S-au mai văzut SUV-uri 6×6, dar acelea fie au fost modificate pentru a bate recorduri pe off-road, fie așa au fost concepute încă din fabrică, pentru un scop similar. Inclusiv Mercedes are un astfel de SUV, testat de Top Gear, și e absolut bestial.

Dar SUV-ul pe care-l vezi în imagini nu este nici pe departe ceea ce pare. Această mașină obișnuia să fie un Mercedes-Benz ML, unul dintre cele mai frumoase și mai bine echipate SUV-uri ale companiei germane.

mercedes modificat suv 6 roti

Ea a fost găsită de cei de la CARSCOOPS, pe străzile din Nottingham (Marea Britanie) și nu doar estetica sa bizară a atras atenția, ci și prețul, pentru că mașina este pusă la vânzare.

Anunțul să găsește pe eBay, iar proprietarul o dă cu 22.643 de euro, doar puțin mai mult decât o Dacia Duster nouă, versiunea Prestige, SUV-ul de top al brandului de la Mioveni (al cărui preț începe de la 15.700 de euro).

mercedes modificat suv 6 roti

Acest Mercedes-Benz ML din 2001 a fost transformat într-un SUV-ul pickup la care s-au mai adăugat două roți, dar nu e, așa cum te-ai aștepta, unul 6×6. Dimpotrivă. Este o mașină 6×4, iar roțile din spate sunt doar pentru imagine. În realitate, ele nu-ți oferă tracțiune adițională, dar ar putea să-ți dea mai multă stabilitate atunci când cari marfă cu ea. Evident, vei avea și un consum de carburant mult mai mare.

mercedes modificat suv 6 roti

Dincolo de faptul că te face să crezi că vezi dublu, mașina pare să fie în stare tehnică mai mult decât acceptabilă. Proprietarul spune că automobilul are doar 225.000 de kilometri parcurși și e echipat cu un motor de 3.2 litri, pe benzină și cutie automată de viteze.