16 feb. 2019 | 10:07

Cel mai rapid SUV din lume bate chiar și modelul Lamborghini

VIDEO ACTUALITATE

Cel mai rapid SUV din lume nu mai este Lamborghini Urus, ci Bentley Bentayga Speed. Deși rivalul său are un preț similar, performanțele sunt ușor superioare SUV-ului italian.

Cel mai rapid SUV din lume este Bentley Bentayga Speed, un colos off-road capabil să „rupă” șoselele și când vine vorba de recorduri de viteză. Bentley Bentayga l-a detronat pe Lamborghini Urus „la mustață”.

Bentley poate atinge viteza de 305 km/h, în timp ce rivalul său, Urus, atinge „doar” 304 km/h.

bentley bentayga speed cel mai rapid suv

Modelul italian compensează însă la accelerație – ajunge de la 0 la 100 km/h în doar 3,6 secunde, în timp ce rivalul britanic atinge aceeași performanță în 3,9 secunde.

Noua versiune Bentley Bentayga Speed va fi prezentat publicului la Salonul Auto de la Geneva din luna martie a acestui an și, evident, s-ar putea să nu se înghesuie prea mulți să-l cumpere, din cauza prețului.

Atât SUV-ul italian, cât și cel englezesc costă puțin peste 200.000 de euro, dar, ca o opinie personală, tot Urus are un design mai atrăgător. Italienii sunt maeștri când vine vorba de mașini compacte și stilate. Englezii au tendința să facă mașini mai „topor” (metaforic vorbind, desigur), în sensul că le plac automobilele cu o caroserie cât mai robustă…prea robustă, mai ales în partea din spate, în ceea ce privește modelul Speed.

bentley bentayga speed cel mai rapid suv

Bentayga este echipat cu un motor de capacitate 6.0 litri, care produce 635 cai-putere și un cuplu de 900 Nm.

Mașinile Bentley sunt renumite pentru confortul sporit pe care-l ai la volanul lor la drum. Sunt printre cele mai bune mașini de cursă lungă. Oricât de mult ai merge cu ele, nu obosești și ai parte de o experiență foarte plăcută la volan. Bentayga dispune de opt module de rulare, dintre care modului Sport a fost revizuit, pentru a atinge acea viteză superioară tuturor SUV-urilor din prezent și din trecut.

Lamborghini Urus

Noua versiune este echipată cu tracțiune integrală, diferențial blocabil electric și frâne carbon ceramice, cele mai mari montate vreodată la un Bentley, ca să poată opri un asemenea mastodont.