JustWatch, serviciul care te ajută să găsești orice film sau serial, legal

JustWatch, serviciul care te ajută să găsești orice film sau serial, legal

Dacă erai de mult timp în căutarea unor motive pentru a te abona la anumite servicii de streaming disponibile în România, JustWatch îți face viața mai ușoară.

Un nou serviciu online foarte popular în America a ajuns să fie disponibil și în țara noastră. Este vorba de JustWatch, care poate fi experimentat începând de astăzi în România prin intermediul unui site web și a unor aplicații de mobil omonime pentru Android și iPhone.

JustWatch nu este un serviciu de streaming, ci un agregator al conținutului de pe serviciile de streaming disponibile în nu mai puțin de 35 de țări de pe mapamond. Practic, dacă vrei să Friends, îți spune că îl găsești la rezoluței HD pe Netflix, la fel și Matrix. Bohemian Rhapsody este disponibil la rezoluție HD pe HBO Go.

În România, JustWatch agreghează aproximativ 6000 de titluri de pe Netflix, HBO, Amazon PrimeVideo, Mubi și Horizon Go. Acesta din urmă este un serviciu de streaming oferit abonaților săi de către UPC și te poți autentifica în aplicația omonimă prin intermediul numelui tău de utilizatori My UPC. Mubi este un serviciu de streaming care nu-ți oferă foarte mult conținut video, dar promite că este de foarte bună calitate și din fiecare colț al mapamondului. Costă 11 dolari pe lună, după perioada de probă.

JustWatch, în schimb, nu te costă nimic. Nici măcar nu trebuie să-ți faci un cont in-app pentru a folosi serviciul, dar ai mai multe de câștigat dacă îți faci unul. Poți să ții evidența show-urilor pe care le-ai căutat, ai un istoric de filme care te încântă și poți avea în permanență bifate in-app doar serviciile la care ai tu acces, în cazul în care nu ești abonat decât la Netflix, HBO Go și PrimeVideo, de exemplu.

Cea mai interesantă funcție din JustWatch, în opinia mea, constă într-un ”timeline”. Acolo poți vedea pe date calendaristice toate filmele noi care au apărut pe Netflix, HBO și așa mai departe. Dacă vrei să vezi doar conținutul lansat în ultima săptămână pe Netflix, ai această opțiune. Doar așa vei vedea că ieri au fost introduse două episoade noi din Line of Duty pe Netflix, iar luni a ajuns Hellboy, 2012 sau Naufragiatul pe PrimeVideo.

JustWatch este complet gratuit și a fost gândit ca un mijloc de promovare pentru studiourile de producție și creatorii independenți de film. Practic, te ajută să ajungi mai rapid la conținutul pe care îl cauți, la cea mai bună calitate, complet legal.

Citește și: