Cel mai popular serial de pe platformele de streaming nu e cel la care te aștepți

Cel mai popular serial de pe platformele de streaming nu e cel la care te aștepți

La scurt timp după lansarea sezonului doi din Star Trek: Discovery, au ajuns online statisticile referitoare la popularitatea serialelor de pe platformele de streaming.

Serviciile online pentru consumul de conținut multimedia s-au înmulțit destul de mult în ultimii ani. Chiar dacă nu sunt toate disponibile în România, HBO Go, Netflix sau Prime Video îți oferă cam tot ce ți-ai dori. În Statele Unite, mai există însă Hulu, CBS All Access, Showtime, Starz și nu numai. Pentru a se evidenția într-o piață atât de aglomerată, creatorii acestor platforme fac investiții importante în conținut original, iar acest detaliu se reflectă în producții de calitatea din ce în ce mai bună.

Star Trek: Discovery este un exemplu foarte bun de serial care a facilitat lansarea unui serviciu online. Deși îl poți vedea în România pe Netflix, show-ul este o producție CBS All Access. În SUA, nu-l poți vedea decât acolo și mulți dintre abonați plătesc o taxă lunară doar pentru continuarea popularei francize.

În teorie, Star Trek este un brand foarte puternic, cu un număr mare de fani în spate. În practică, după încheierea Star Trek Enterprise în 2005, CBS a așteptat peste zece ani pentru a investi într-un nou show. Nu a ajutat nici faptul că producția Star Trek 4 pentru cinematografe a fost anulată complet, după încasările dezamăgitoare ale ultimului lung metraj din același univers fantastic.

Se pare însă că Star Trek Discovery a reușit să spele toate păcatele francizei. După un prim sezon care a creat opinii divizate între fani, al doilea sezon a fost îmbrățișat de toată lumea. Problema este însă că cifrele de audiență pentru astfel de producții nu sunt publicate de operatorii serviciilor de streaming care le oferă.

Chiar și așa, o companie specializată pe statistică în materie de streaming a realizat un clasament al celor mai populare show-uri disponibile online, iar Star Trek Discovery a ieșit câștigător. La momentul lansării, ultimului episod din sezonul al doilea a fost cel mai cerut conținut digital pe toate platformele de streaming, la nivel global. Topul integral poate fi văzut mai jos.

  1. Star Trek: Discovery
  2. The Chilling Adventures of Sabrina
  3. Cobra Kai
  4. The Grand Tour
  5. Doom Patrol
  6. Narcos
  7. Stranger Things
  8. The Umbrella Academy
  9. The Handmaid’s Tale
  10. The Act
Citește și: