Cele mai populare jocuri pe care hackerii le folosesc să-ți dea viruși

Cele mai populare jocuri pe care hackerii le folosesc să-ți dea viruși

Jocurile video sunt din ce în ce mai populare, iar hackerii profită de asta pentru a-ți livra tot felul de viruși care-ți dau bătăi de cap.

În această capcană au căzut aproape 1 milion de persoane într-un an. Așadar, din iunie 2018 până în iunie 2019, peste 930.000 de persoane au fost vizați de astfel de atacuri, iar peste o treime dintre aceste atacuri s-au concentrat pe numai trei jocuri.

Ca orice alt tip de divertisment digital, jocurile video sunt vulnerabile la probleme cum ar fi încălcarea drepturilor de autor și la site-uri ilegale de tip torrent, dar mai sunt vizate de o amenințare, aflată în creștere: folosirea frauduloasă a mărcii, pentru a ascunde distribuția de malware.

Virușii, ascunși pe internet sub formă de jocuri video

Multe dintre jocurile cele mai populare sunt găzduite pe platforme digitale de distribuție, iar acestea nu pot detecta mereu dacă fișierele încărcate sunt jocurile adevărate sau mostre de malware deghizate.

Cea mai populară metodă de a deghiza viruși este Minecraft. Malware-ul care pretindea a fi acest joc a reprezent peste 30% dintre atacuri, cu peste 310.000 de utilizatori afectați. Pe al doilea loc s-a aflat GTA 5, care a vizat peste 112.000 de utilizatori. „Sims 4” a ocupat locul al treilea, cu peste 105.000 de utilizatori vizați.

Utilizatorii, mai ales copii mici, sunt păcăliți online să descarce și să instaleze viruși care pretindeau a fi jocuri ce nici măcar nu au apărut încă. Astfel, s-au descoperit falsificări a peste zece jocuri lansate, printre care FIFA 20, Borderlands 3 și Elder Scrolls 6.

Cum să eviți să iei viruși astfel?

– folosește doar servicii legitime și recunoscute (Steam, GOG.com etc)
– fii atent la autenticitatea site-ului. Vezi să fie legitime și să înceapă cu „https”. Confirmă că site-ul este autentic dând dublu-click pe formatul URL sau pe locul unde este scrisă denumirea companiei, înainte de a începe să descarci orice.
– niciun site nu o să-ți ofere un joc înainte de lansare. Nu da click pe link-uri care-ți promit FIFA 20 acum când el se lansează în toamnă.
– Folosește o soluție de securitate.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: