iPhone Xs Max versus Pixel 4 XL: cum se comportă telefonul nelansat la captură foto/video

În cazul în care decizia unei eventuale achiziții de smartphone este ghidată de performanța foto/video, clipul de mai jos ar trebui să te ajute să alegi între Google Pixel 4 XL și iPhone Xs Max.

În teorie, Google Pixel 4 și Google Pixel 4 XL sunt două smartphone-uri ale gigantului din Mountain View care vor fi dezvăluite în mod oficial pe data de 15 octombrie. Au făcut însă deja subiectul multor speculații și nu ar trebui să vină ca o surpriză includerea versiunii mai mari într-un review comparativ cu bătrânul iPhone Xs Max. Ca referință, până și Google a postat imagini cu viitoarele terminale înainte de lansare.

Revenind însă la testul din clipul de mai jos, ar fi fost mai bine dacă ar fi comparat Google Pixel 4 XL cu un iPhone 11 Pro Max, dar acesta din urmă nu a ajuns încă în magazine. Ca urmare, s-a rezumat la terminalul Apple de aproximativ un an, iPhone Xs.

Clipul este o continuare a unei alte comparații care a ajuns online în urmă cu câteva zile, între Pixel 4 XL și Galaxy Note 10. Începe cu o detaliere a particularităților hardware. Pixel 4 XL utilizează o camera wide cu un senzor Sony IMX363 de 12,2 megapixeli cu F1/2.55. Este același senzor principal pe care îl găsești în Pixel 3 și Pixel 3a. La acesta se adaugă un senzor telefoto Sony IMX481 de 16 megapixeli cu F1/3.6.

Camera frontală este de 8 megapixeli cu un senzor IMX5210. Lângă ea este un senzor infraroșu de tip OVM care va fi folosit pentru autentificare facială, la fel ca în cazul iPhone X sau Xs.

Trecând însă peste detaliile tehnice, în mod previzibil, testul scoate la iveală victoria terminalului Google Pixel 4 XL în fața aparatului lansat în urmă cu aproximativ un an de către gigantul din Cupertino. S-au putut observa avantaje semnificative pe partea capturilor în condiții de lumină scăzută, cât și la capitolul stabilizare a clipurilor video.