Motivele pentru care trecem (sau nu) de la Android la iOS în 2019

Motivele pentru care trecem (sau nu) de la Android la iOS în 2019

Fie că e vorba despre Android versus iOS, despre Coca Cola versus Pepsi sau Nike versus Adidas, preferințele noastre, ca oameni, sunt diferite.

Disputele dintre utilizatorii Android și iOS sunt destul de comune. Fiecare laudă ce poate face sistemul de operare pe care îl preferă și cu care e obișnuit. Totuși, unii aleg să treacă de la Andoid la sistemul de operare de pe iPhone, alții nu.

Motivele pentru care utilizatorii optează fie pentru a continua cu sistemul de operare de la Google, fie cu cel de la Apple sunt la fel de valide.

De ce utilizatorii trec de la Android la iOS

Unul dintre cele mai utile lucruri când vine vorba despre produsele companiei, îl reprezintă ecosistemul Apple. De exempu, poți folosi Continuity pentru a-ți conecta Mac-ul, iPhone-ul, iPad-ul, iPod-ul touch și Apple Watch: te lasă, de exemplu, să partajezi datele celulare între dispozitive, sau chiar să copiezi un text în clipboard pe un device și să-i dai paste pe altul.

De asemenea, opțiunea AirDrop te lasă să transferi extrem de rapid fișiere între dispozitivele tale cu iOS, ceea ce mult mai dificil de făcut pe Android.

Un alt motiv pentru care utilizatorii de smartphone-uri preferă iPhone-urile îl reprezintă calitatea camerei. Cei mai mulți utilizatori ales iOS în ciuda Android pentru camerele foarte bune de pe produsele Apple. De exemplu, iPhone 11 Pro a fost desemnat telefonul cu cea mai bună cameră din 2019, potrivit Digital Camera World.

Cei care preferă iOS invocă, de multe ori, și motive legate de securitate. Astfel, cei care nu au încredere în Google pot folosi un iPhone fără să se conecteze în vreo aplicație cu contul de Google.

Motive pentru care utilizatorii nu trec de la Android la iPhone

Pentru mulți utilizatori de Android, o calitate importantă o reprezintă posibilitatea de a alege. Dacă alegi să folosești iOS, nu poți opta decât pentru un iPhone. În schimb, utilizatorii de Android au extrem de multe opțiuni dintre care pot alege, la nivel de hardware.

Customizarea este, de asemenea, importantă pentru cei care preferă sistemul de operare de la Google. Spre deosebire de Android, interfața iOS este, în principiu, ca aceeași pe majoritatea telefoanelor. În ceea ce privește sistemul de operare Android, fiecare producător de telefoane se joacă cu interfața acestuia. De asemenea, chiar și tu, ca utilizator, poți customiza o mulțime de elemente care, pe iOS, nu se pot modifica.

Utilizatorii de smartphone-uri iau în considerare și prețul. De obicei, iPhone-urile sunt destul de scumpe, mai ales dacă plănuiești să ți-l cumperi pe cel mai nou. În ceea ce privește telefoanele cu Android, acestea există la o varietate de prețuri ( bineînțeles, aici trebuie luată în considerare și calitatea produsului). Acestea pot fi chiar mai scumpe decât un iPhone, dar există și variante mai low-cost.

Totuși, dacă nu îți permiți un iPhone, cel mai probabil te vei orienta către un telefon cu Android la prețuri mai avantajoase.

Citește și:
Sursa: imore
Etichete: