Cablul pentru iPhone care îți poate fura datele arată ca cele produse de Apple

Cablul pentru iPhone care îți poate fura datele arată ca cele produse de Apple
Sursa foto: Hak5

Securitatea online este extrem de importantă, iar acest cablu de iPhone este mai periculos pentru datele tale decât ar trebui să fie.

Un cercetător în sercuritate a dezvoltat un cablu Lightning pentru iPhone care poate fi extrem de ușor de confundat cu cele originale, produse de Apple. Acesta poate fi folosit extrem de ușor pentru un atac cibernetic asupra unui computer.

Cablul a fost dezvoltat de Mike Grover, un cercetător în sercuritate care lucrează pentru Verizon, compania americană de telecomunicații, și care este cunoscut online sub pseudonimul MG. L-a numit cablul O.MG.

Arată ca un simplu cablu prin care poți să încarci un iPhone sau să transferi date. Totuși, are și o opțiune în plus: poate permite cuiva să obțină control de la distanță asupra unui dispozitiv. Oferă un hotspot wireless la care un hacker se poate conecta pentru a putea rula comenzi pe computer.

„Este ca și cum ai sta la tastatura și mouse-ul victimei, dar fără să fii acolo”, explică Mike Grover.

Scopul pentru care MG ar fi dezvoltat acest cablu pare a fi unul nobil. Speră ca acest cablu să poată ajuta la creșterea gradului de conștientizare a faptului că orice lucru pe care îl conectezi la computer ar putea fi rău intenționat.

Cum poți cumpăra un cablu de iPhone fals

MG nu numai a dezvoltat cablul, ci îl și comercializează online, prin intermediul Hak5, care vinde instrumente de hacking și securitate cibernetică. Astfel, cel mai probabil nu vei cumpăra din greșeală un astfel de cablu. Totuși, poate te vei gândi de două ori înainte să achiziționezi un cablu de iPhone dintr-o sursă nesigură.

Mike Grover a gândit cablul pentru cercetătorii în securitate. Partea proastă e că, de fapt, oricine l-ar putea cumpăra, chiar și actorii rău intenționați.

Citește și:
Etichete: