Cât de bun e internetul de la Stația Spațială Internațională față de cel de la tine de acasă

Cât de bun e internetul de la Stația Spațială Internațională față de cel de la tine de acasă

O conexiune bună la internet este foarte importantă pentru cei mai mulți dintre noi și ai putea să stai mai bine decât Stația Spațială Internațională.

În România, o ducem bine la capitolul ăsta. Țara noastră se numără printre statele care se bucură de una dintre cele mai bune viteze de internet din lume.

Stația Spațială Internațională (ISS) este naveta spațială care servește drept spațiu locuibil pentru echipaje. La bordul ISS au loc o serie de experimente și cercetări care au nevoie de internet. Dacă iei în considerare importanța descoperirilor legate de spațiul cosmic la care echipajele lucrează acolo, probabil îți dai seama că de conexiune bună este destul de necesară.

Recent, NASA a dat un update conexiunii din cadrul stației spațiale. Astfel, a dublat viteza de internet pe care cei de la bordul ISS o vor folosi. Acum, Stația Spațială Internațională se bucură de o viteză de internet de 600 Mbps.

La ce va ajuta o conexiune mai bună la internet la bordul ISS

Toate experimentele de la bordul ISS se bazează pe transferul de date între stația spațială și cercetătorii de pe Pământ. Odată cu noul update al vitezei de internet, va fi posibilă realizarea unor experimente și demonstrații care nu ar fi fost posibile până acum, din cauza faptului că necesitau date la o rezoluție mai mare.

Conexiunea rapidă la internet va fi utilă și pentru o comunicare rapidă și eficientă. Aceasta este absolut necesară pentru a se asigura că date importante din cadrul misiunilor sunt transmise către turnurile de control sau către oamenii de știință de pe Pământ.

George Morrow, director Goddard Space Flight Center din cadrul NASA spune că această îmbunătățire „subliniază angajamentul nostru de a oferi servicii operaționale de calitate înaltă pentru misiunile de explorare ale NASA, atât pentru cele de astăzi, cât și cele viitoare”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: Sciencealert