Dezastru pentru Huawei: nu va mai putea produce procesoarele Kirin

Dezastru pentru Huawei: nu va mai putea produce procesoarele Kirin

Dezastrul continuă pentru Huawei. ARM întrerupe afacerile cu chinezii, iar asta înseamnă că Huawei nu va mai putea produce procesoarele Kirin.

Producătorul de procesoare ARM și-a suspendat afacerile cu Huawei pentru a se adapta la cerințele impuse de Statele Unite ale Americii.

Da, SUA le-a interzis companiilor americane să facă afaceri cu Huawei, fără permisiunea directă de la Washington, dar ARM are sediul central în Marea Britanie și este deținută de grupul japonez SoftBank. De ce ARM ar opri înțelegerile cu producătorul chinez de telefoane?

ARM le-a spus angajaților să „oprească toate contractele active, acțiunile de suport, dar și orice alte angajamente în așteptare” cu Huawei și filalele sale, potrivit BBC.

ARM ar fi dat o notă internă din care reise că design-urile procesoarelor sale conțin tehnologii originare din SUA. ARM creează designuri de procesoare în California și în Texas și aici s-ar putea activa decretul lui Trump.

Este aproape imposibil pentru Huawei să facă un smartphone fără tehnologie din SUA

Huawei se bazează pe ARM pentru modelele de arhitectură a cipurilor pentru propriile procesoare Kirin și plătește o licență pentru asta. Fără licență, Huawei nu va mai putea continua să producă propriile procesoare utilizând modele ARM.

„ARM respectă cele mai recente reglementări stabilite de guvernul SUA”, a avut de spus un reprezentant al ARM. Pe de altă parte cei de la Huawei au avut de spus următoarele: „Apreciem relațiile strânse cu partenerii, dar recunoaștem presiunea pe care unii dintre ei o suportă, ca urmare a deciziilor motivate politic. Suntem încrezători că această situație regretabilă poate fi rezolvată și prioritatea noastră rămâne să continuăm să furnizăm, clienților noștri din întreaga lume, tehnologii și produse de clasă mondială”.

Huawei ar fi făcut un inventar solid de componente în ultimele luni, dar până la urmă componentele se vor sfârși, iar Huawei pare că nu va putea produce smartphone-uri fără tehnologie americană. Huawei se bazează pe furnizori americani ca Micron, Skyworks, Qorvo sau ARM ca să creeze smartphone-uri.

Sursa: The Verge
Etichete: