Procesoarele Intel Core de generația a noua, lansate oficial: ce trebuie să știi

Procesoarele Intel Core de generația a noua, lansate oficial: ce trebuie să știi

Intel a anunțat oficial cea de a noua generație de procesoare Intel Core, cu o series stufoasă de procesoare noi dedicate atât desktopurilor, cât și laptopurilor.

La finele lui 2018, cei de la Intel au dezvăluit în mod oficial un procesor de top cu opt nuclee intitulat Core i9 – 9900K. Având în vedere că numele modelului începe cu 9, acela era primul procesor din noua serie a americanilor. Au mai trecut însă câteva luni până când întreaga serie 9 de procesoare a fost dezvăluită oficial. După cum se poate vedea în imaginile de mai jos, include atât procesoare mobile, cât și pentru desktopuri.9th-Gen-Intel-Core-Mobile-Launch-Presentation-UNDER-NDA-UNTIL-APRIL-23...-page-022

Generația a noua de procesoare Intel Core de la Intel funcționează pe platforma Cofee Lake. La fel ca în ultimii ani, accentul nu se pune neapărat pe o crește explozivă a performanței, ci pe îmbunătățirea aspectului termic al ecuației și introducerea suportului pentru tehnologii noi.

Sunt incluse mai multe procesoare cu opt nuclee în această serie și vin la pachet atât cu funcționalitatea USB 3.1 Gen2, cât și cu WiFi CNVI. În privința tehnologiei de fabricație, vorbim de a patra serie de chipseturi realizate pe 14 nanometri din familia H. Cei de la Intel au folosit un proces de fabricație îmbunătățit intitulat 14nm++, dar mecanismul de bază este neschimbat.

Intel promovează noile procesoare mai ales pentru amatorii de gaming și creatorii de conținut care au de câștigat din suportul pentru DDR4 și memoriile Intel Optane. Consumul energetic specificat în TDP de întreaga serie Intel Core i de generația a noua e de 45 de W.

Comparativ cu procesoarele de acum trei ani, oficialii Intel sunt optimiști că ar trebui să simți o îmbunătățire de aproximativ 33% în performanță brută. Cu aceeași ocazie, Intel a anunțat și versiuni îmbunătățite ale procesoarelor sale entry-level – Pentium Gold și Celeron. Lenovo, ASUS, Dell și Razer au anunțat deja modele de laptopuri actualizate cu noile procesoare de la Intel.Intel generatia a noua

Citește și: