Huawei este dispusă să-și vândă modemurile 5G, dar numai către Apple

Huawei este dispusă să-și vândă modemurile 5G, dar numai către Apple
Sursa foto: Florin Cașotă / Playtech

Necazul lui Apple este motiv de bucurie pentru Huawei, ce pare a fi dispusă să-și vândă modemurile 5G americanilor.

De câțiva ani de zile, Huawei își dezvoltă propriile procesoare pentru portofoliul tot mai mare de telefoane mobile. Până în prezent, compania a refuzat să-și vândă produsele competitorilor.

Acest lucru ar putea să nu mai fie valabil în prezent. O sursă apropiată de Huawei a declarat pentru cei de la Engadget că Huawei este dispusă să-și vândă modemul 5G Balong 5000, dar nu tuturor, ci doar lui Apple.

Având în vedere situația tensionată din prezent dintre cele două părți, această disponibilitate a Huawei de a vinde lui Apple pare mai degrabă un trolling al chinezilor la adresa americanilor.

Nu se știe dacă cele două părți au inițiat o conversație pe acest subiect, iar reprezentanții celor două companii nu au comentat situația.

Schimbarea situației Huawei contează pentru că Apple s-ar putea să se vadă nevoită să cumpere modemuri 5G de la Huawei deoarece actualul furnizor, Intel, pare că are probleme în realizarea unui modem 5G.

Apple trebuie să găsească o soluție pentru a livra un telefon 5G

Un raport al Fast Company dezvăluie că Apple și-ar fi pierdut încrederea în Intel de a livra la timp modemul 5G. Se pare că Intel a ratat mai multe deadline-uri până acum și că nu ar putea livra la timp pentru ca Apple să poată lansa în 2020 un smartphone compatibil cu rețelele 5G.

Asta ar însemna că Apple ar fi cu doi ani în urma competitorilor de la Samsung și Huawei. Soluția pentru Apple ar fi să se împace cu Qualcomm, să-și rezolve disputele legale sau să cumpere de la Samsung sau Huawei. Mediatek încă nu poate produce asemenea modem-uri.

Se credea că este puțin probabil să cumpere de la Samsung și Huawei, însă se pare că producorul chinez este gata să vândă. Vom vedea cum se va rezolva disputa legală dintre SUA și compania chineză.

Balong 5000 ar putea fi modemul de care Apple are nevoie pentru că suportă rețelele sub 6 GHz și mmWave și este compatibil cu 2G, 3G, și 4G LTE.

Dacă nu ajunge la o înțelegere cu nimeni atunci compania va avea de suferit și un iPhone 5G ce va ajunge abia în 2021 va fi problematic pentru companie.

Citește și:
Sursa: Engadget
Etichete: