Microsoft ar putea decide soarta laptopurilor Huawei

Microsoft ar putea decide soarta laptopurilor Huawei

După ce Google, Intel și Qualcomm au anunțat că vor încheia relațiile cu Huawei, rămâne de văzut ce poziții vor adopta și alte mari companii din SUA.

Deși se concentrează mai mult pe telefoane, Huawei produce și laptop-uri. Modelul MateBook X Pro este chiar printre cele mai bune laptopuri cu Windows disponibile la ora actuală în Statele Unite. Ordinul semnat de președintele Donald Trump prin care interzice compania chineză în SUA ar putea avea efecte negative și asupra laptopurilor Huawei, pentru motivul că acestea rulează cu Windows ca sistem de operare.

Microsoft, compania care dezvoltă sistemul de operare, este una americană. În curând, ar urma să nu mai aibă voie să distribuie produsele către Huawei. Dacă alți giganți tech, precum Google, s-au grăbit să ne lămurească cu privire la acțiunile lor, Microsoft nu a anunțat încă ce poziție va adopta în această situație. Nu știm încă dacă va mai acorda sau nu licențe Windows către compania chineză.

Huawei ar urma să piardă și afacerile cu Microsoft

Totuși, semnele date de Microsoft nu sunt promițătoare pentru chinezi. Modelul Huawei MateBook X Pro nu mai este disponibil pe magazinul online al companiei americane. De asemenea, niciun alt dispozitiv de la compania chineză nu mai poate fi găsit pe site-ul Microsoft.

În ultimii ani, Huawei a lucrat la sisteme care ar putea înlocui produsele Google și Microsoft, respectiv Android pentru telefoane și Windows pentru laptopuri. Totuși, cel mai probabil, tehnologia nu ar fi chiar cea mai performantă. Chiar Richard Yu, CEO-ul companiei, a recunoscut recent că ar prefera să lucreze cu ecosistemele celor două companii americane.

Dacă Microsoft va bloca actualizările la Windows 10 pentru computerele producătorului chinez, acest lucru ar micșora drastic calitatea laptopurilor. De asemenea, ar dăuna grav companiei.

Până la momentul actual, Microsoft nu a oferit niciun comentariu în ceea ce privește viitorul relației cu Huawei.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge